Recepten·truffels

Koffie truffels

Soms heb je van die fases in je leven. Laatst had ik een koffie fase. En dat terwijl ik nog nooit één slok koffie gedronken heb. De geur van ‘droge’ koffie vind ik heerlijk maar iets weerhoud mij van het drinken van een (vers)gezet bakkie. Ik bak er liever mee. Er staan niet voor niets al twee recepten online voor een tiramisutaart, tiramisu cupcakes en koffiebiscuits. Nu vul ik deze koffiefamilie aan met heerlijke koffie truffels. Ze zijn voorzien van een flinke slok Tia Maria. Dat haalt de smaak echt zo enorm naar boven. Om alle truffels nog een beetje uit elkaar te kunnen houden krijgen deze de vorm van een koffieboon. Dat is wel zo toepasselijk toch?

Dit heb je nodig:

250 ml slagroom

5 gram koffiebonen

200 gram pure chocolade

35 gram Tia Maria

15 gram roomboter

200 gram mokka of koffie hagelslag

En verder:

IJsbolletjeslepel van 35 mm

Steelpan

Bakplaat bekleed met bakpapier

Deegroller

Boterhamzakje

Zeef

Zo ga je te werk:

Doe de koffiebonen in het boterhamzakje en kneus ze met de deegroller.

Doe de slagroom in de steelpan en breng het aan de kook. Zet de hittebron zo laag mogelijk.

Voeg de gekneusde koffiebonen toe.

Laat de slagroom 5-10 minuten koken.

Breek de chocolade in stukken.

Zeef de koffiebonen uit de slagroom.

Maak de pan zo nodig schoon.

Breng de slagroom opnieuw aan de kook.

Doe de chocoladestukken bij de slagroom. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is.

Voeg de roomboter toe en roer ook deze door tot het goed opgenomen is.

Voeg de Tia Maria toe en roer ook dit erdoor.

Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Zet de ganache in de koelkast tot hij dik en stijf genoeg is om bolletjes te scheppen.

Schep met de ijsbolletjeslepel ganache bolletjes op de bakplaat.

Vorm hier ovale ballen van.

Rol ze rondom door de mokka hagelslag.

Leg alle truffels op de bakplaat, zet ze een uurtje in de koelkast.

Maak met de achterkant van een mes een inkeping aan de bovenkant van de truffel.

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Koffie truffels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *