Kleine koekjes

Thema 4: Hollandse koekjes ~ Dag 2: Bitterkoekjes

Vandaag laat ik jullie (weer?) watertanden… Echt het straalt gewoon van de foto’s af dat deze koekjes lekker zijn!

DSC01422 met watermerk[1]

De mensen die deze koekjes geproefd hebben verzekerde me dat ze heerlijk waren. Ik heb er zelf ook een geproefd, ondanks dat ik dus niet zo van bitterkoekjes hou maar deze waren echt: JUMMY!

DSC01371 met watermerk[1]

Laat ik eerst maar even opbiechten dat ik wel een beetje vals gespeeld heb met deze koekjes… Ja echt waar! Ik was op de markt in ons kleine dorpje en bij de notenkraam verkochten ze tot mijn grote verbazing en blijdschap: Bitterkoekjesspijs! Ja echt waar… Sinds de uitzending van Heel Holland Bakt waarin er Petit Crème Bitterkoekjes gebakken werden zat het in mijn hoofd dat ik op zoek moest naar bitterkoekjesspijs. Ik had alleen niet verwacht het zo dicht bij huis te vinden.

DSC01398 met watermerk[1]

Als je dit kan vinden zijn de koekjes ontzettend makkelijk te maken. Je hebt dan maar 2 ingrediënten nodig.

 
Dit heb je nodig:
35 gram eiwit
350 gram bitterkoekjesspijs
 
En verder:
een spuitzak met  een rond spuitmondje
bakplaat bekleed met bakpapier
vochtige theedoek

DSC01396 met watermerk[1]

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng de spijs met het eiwit.
Doe het deeg in de spuitzak.
Spuit doppen van het deeg op de bakplaat
Span de vochtige theedoek tussen je handen en sla hiermee op de koekjes.
Bak de koekjes ongeveer 11 minuten in het midden van de oven.
DSC01387 met watermerk[1]

In dit filmpje laat Robert van Beckhoven zien waarom je met een vochtige doek op de koekjes moet slaan.

 
Dit recept komt eveneens van de Heel Holland bakt pagina af.
DSC01383 met watermerk[1]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.