Kleine koekjes

Pinda-karamelkoeken

Oeps… Het lijkt wel of ik blijf hangen bij de karamel… Sorry! Maar deze willen jullie echt niet missen hoor! Zo lekker! Beetje meer werk dan even snel koekjes bakken maar wel met een super lekker resultaat. Het gekke was dat ik er hier thuis alleen voor zat. Daarom maakte ik een vriendin er blij mee. ‘Healty’ zijn ze niet te noemen. Het is eerder een ‘guilty pleasure’, dat moet af en toe ook kunnen!

 

Dit heb je nodig voor circa 12 koekjes:

100 gram Zeeuwse bloem

75 gram koude roomboter

1 zakje vanille suiker

45 gram poedersuiker

snufje zout

En verder:

Ronde uitsteekvorm 4 a 5 cm doorsnee

bakplaat bekleed met bakpapier

Zo ga je te werk:

Zeef de bloem.

Voeg de suiker en het zout er aan toe en meng deze goed met elkaar.

Snij de koude roomboter in kleine stukjes.

Kneed er een soepel deeg van.

Rol het deeg, tussen 2 lagen huishoudfolie uit tot ongeveer 5 mm dikte.

Leg het een uur koud weg in de koelkast.

Steek ronde vormpjes uit met een doorsnee van 4 a 5 cm en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Zet de bakplaat nog een half uurtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onder warmte

Bak de koekjes in circa 10 minuten gaar.

Dit heb je nodig voor de karamel:

100 gram gecondenceerde melk

20 gram licht bruine basterdsuiker

10 gram roomboter

15 gram karamelstroop

En verder:

Pan met een dikke bodem

Mes

Zo ga je te werk:

Doe alle ingrediënten in de pan en breng het al roerend aan de kook.

Kook de karamel tot hij ingedikt is.

Zet dan de hittebron uit en laat de karamel iets afkoelen.

Smeer, met een mes, op iedere koek een flinke laag karamel.

Dit heb je nodig voor de afwerking:

50 gram ongezouten pinda’s

200 gram melk chocolade

Zo ga je te werk:

Hak de pinda’s iets fijner.

Verdeel ze over de karamel.

Laat de koeken rusten tot de karamel goed afgekoeld is.

Tempereer de chocolade. (Doe dat beter als dat ik het deed 😀 )

Dompel de koeken een voor een met de karamel-pinda kant in de chocolade.

Leg de koeken terug op het bakpapier en laat de chocolade uitharden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *