Kleine koekjes

Amandel – kokoskoekjes

De meeste recepten die de komende weken online gaan liggen al een poosje te wachten tot ze uitgewerkt mogen. Ze staan te trappelen om eindelijk online te gaan en ik hoor ze bijna ruziën over wie nu de eerst volgende zou zijn. De laatste dagen roepen deze amandel-kokoskoekjes nogal hard dus besloot ik dat zij vandaag maar aan de beurt waren. Kunnen ze daar geen ruzie meer over maken. Nee… Even serieus… Dat is natuurlijk maar een gekheidje maar het is wel echt waar dat deze koekjes van mijn koekjesflow eind maart zijn en dat het gewoon schandalig is dat ze nog niet eerder online stonden. Ze laten je zien dat een zandkoekje niet perse met tarwebloem gebakken hoeft te worden. Vervang het simpelweg door amandelmeel voor een heerlijk amandelkoekje. En rol je het koekje voor het bakken door de kokos dan krijg je dus een heerlijk amandel-kokoskoekje. De pure chocolade die je na het bakken aanbreng maakt het koekje helemaal perfect!

DSC00207 met watermerk

Dit heb je nodig:

200 gram amandelmeel

5 gram amandelextract

100 gram fijne kristal suiker

150 gram koude roomboter

snuf zout

20 gram kokos

150 gram pure chocolade

En verder:

Bakplaten bekleed met bakpapier

Huishoudfolie

DSC00215 met watermerk

Zo ga je te werk :

Snij de boter in kleine stukjes.

Meng de amandelmeel met de kirstalsuiker en het zout.

Voeg de roomboter toe en kneed het vervolgens kort tot een samenhangend deeg.

Rol het deeg uit tot een rol van 22 cm. Het makkelijkst doe je dit door hem te verpakken in huishoudfolie en dan uit te rollen. Zorg dat hij overal even dik is.

Leg de deegrol minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden

Snij plakken van het deeg van ongeveer 1 cm dik.

Doe de kokos in een bakje en rol iedere plak deeg hier doorheen.

Leg de koekjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.

Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat.

Laat ze daarna ver afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade.

Dompel ieder koekje in de chocolade. Verwijder de overtollige chocolade eventueel met een siliconen spatel.

Laat de chocolade opstijven op een met bakpapier beklede bakplaat.

DSC00203 met watermerk

DSC00220 met watermerk

Tip: 

Lees de tips bij het basisrecept zandkoekjes nog eens door. 

Een gedachte over “Amandel – kokoskoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *