Kleine zoete verleidingen

Kokos truffels

Snel naar recept
Ben jij gek op de combinatie van chocolade en kokos? Dan deel ik vandaag echt het perfecte recept met je, namelijk voor kokos truffels. Met slechts 4 ingrediënten maak je de allerlekkerste kokostruffels. Heerlijk voor bij een kop thee maar ook heel erg lekker om te serveren bij een high tea of een ander feestje. En wat denk je van een leuk zelfgemaakt cadeautje? Zeker iemand die van Bounty’s houd maak je hier erg blij mee. Het is dan niet hetzelfde, het komt er wel verrassend dichtbij.
Twee ingrediënten voor de binnenkant

Om deze kokos truffels te maken heb je dus maar 4 ingrediënten nodig. Hou jij van recepten met zo weinig ingrediënten? Soms vind ik het heerlijk! Om de binnenkant van de truffels te maken gebruik je kokosrasp en gecondenseerde kokosmelk. Deze smaakt anders dan gewone gecondenseerde melk. Persoonlijk vind ik de gecondenseerde kokosmelk lekkerder. Ik zie op Instagram ook af en toe gecondenseerde havermelk langskomen. Helaas is die nog niet in Nederland verkrijgbaar, ik ben er erg nieuwsgierig naar! Voor deze truffels zou je de gecondenseerde kokosmelk 1:1 kunnen vervangen voor gewone gecondenseerde melk, mits je geen rekening hoeft te houden met een koemelkallergie.

Lekker hé, die kokostruffels! Dit recept verdiend zeker een plaatsje op je Pinterest account. Pin onderstaande afbeelding op één van je borden. Zo vind je dit recept later makkelijk terug.
Twee ingrediënten voor de buitenkant

Deze kokostruffels heb ik koemelkvrij gemaakt. Vandaar dat ik daardoor beperkt ben in mijn keuze wat betreft chocolade. Voor de buitenkant van deze truffels gebruikte ik dus pure chocolade. Gebruik geen gewone reep chocolade maar smelt chocolade. Een chocoladereep is een eindproduct en vaak is daar door de fabrikant wat extra’s aan toegevoegd. Hierdoor zijn repen nog wel te smelten maar niet te tempereren. Chocolade tempereren is lastig maar loont zich wel: geen witte waas, donkere vlekken of niet uitharden. Gebruik daarom dus echt smelt chocolade. Voor de witte drizzle op de truffels heb ik vegan choc van Jumbo gebruikt. Het komt met de drizzle minder nauw wat betreft het tempereren doordat de witte chocolade een kleiner oppervlak beslaat. Hoeft het voor jouw niet koemelkvrij? Dan kan je ook melk of witte chocolade gebruiken in plaats van pure chocolade.

Ben je gek op kokos en zoek je meer recept inspiratie?

Inmiddels staan er heel wat recepten met kokos op Bakkriebels. Geen wonder, want kokos heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Ik koop vaak een voorraadje in Duitsland omdat we heel graag oma’s kokoskoekjes maken. Een andere jeugdfavoriet is boterkoek met kokos, voor Bakkriebels maakte ik een versie met chocolate chips erdoor, verrukkelijk! En wil je eens een arretjescake maken zonder chocolade, dan moet je de kokosarretjescake echt eens proberen.

Koemelkvrij

Door het gebruik van gecondenseerde kokosmelk, pure chocolade en vegan chocolade is het mogelijk om deze truffels koemelkvrij te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *