Recepten

Oma’s kokoskoekjes

Snel naar recept

Vandaag deel ik het recept van mijn oma’s kokoskoekjes met jullie. Zoals oma’s kokoskoekjes smaken, smaken ze nergens. Een stukje nostalgie, vermengd met herinneringen. Wie deze koekjes ook proefde, ze werden altijd geprezen. Ze zijn hard van buiten maar zacht van binnen. En ze moeten zeker niet droog smaken.

Oma’s recept

In heel veel families zijn er recepten die van de ene generatie overgaan op de andere. Bij ons is dat dit recept. Ik weet niet waar oma het recept van deze koekjes vandaan heeft. Bakte haar moeder ze ook? Ik heb geen idee. Wat ik wel weet is dat mijn oma altijd heel graag bakte. Daarvoor had ze een aantal recepten die altijd hoge ogen scoorde. De enige waar ik echt herinneringen aan heb, dat zijn deze kokoskoekjes. Misschien komt dat omdat wij de kokos vaak voor haar kochten als we in Duitsland waren. Maar misschien komt het ook gewoon doordat de koektrommel bij oma bijna altijd gevuld was met deze koekjes. En er ging ook vaak nog een trommeltje met ons mee.

Oma versus Bakkriebels

En als je dan Oma’s recept naast mijn recept zet dan zie je dat er toch wel iets veranderd is. Waar oma een jaar of 30 niet op lette was de hoeveelheid suiker die ze voor haar koekjes gebruikte. Ik heb de hoeveelheid suiker die ik gebruik dan ook met een kwart verminderd ten opzichte van wat oma er voor gebruikte. En chocolade was ook iets dat oma niet gebruikte voor zover ik weet. Zelf vind ik dat de koekjes net even een tikje extra geven. Zo zijn ze helemaal verslavend lekker! Overigens is niet iedereen in de familie het daar mee eens.

Koemelkvrij

Het mooie van dit recept is dat je nergens rekening mee hoeft te houden om dit recept koemelkvrij te maken. Oma’s koekjes bevatten geen boter en ook geen melk.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto, zo kan je het recept altijd makkelijk terug vinden.

2 gedachten over “Oma’s kokoskoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *