Recepten

Oma’s kokoskoekjes

Snel naar recept

Vandaag deel ik het recept van mijn oma’s kokoskoekjes met jullie. Zoals oma’s kokoskoekjes smaken, smaken ze nergens. Een stukje nostalgie, vermengd met herinneringen. Wie deze koekjes ook proefde, ze werden altijd geprezen. Ze zijn hard van buiten maar zacht van binnen. En ze moeten zeker niet droog smaken.

Oma’s recept

In heel veel families zijn er recepten die van de ene generatie overgaan op de andere. Bij ons is dat dit recept. Ik weet niet waar oma het recept van deze koekjes vandaan heeft. Bakte haar moeder ze ook? Ik heb geen idee. Wat ik wel weet is dat mijn oma altijd heel graag bakte. Daarvoor had ze een aantal recepten die altijd hoge ogen scoorde. De enige waar ik echt herinneringen aan heb, dat zijn deze kokoskoekjes. Misschien komt dat omdat wij de kokos vaak voor haar kochten als we in Duitsland waren. Maar misschien komt het ook gewoon doordat de koektrommel bij oma bijna altijd gevuld was met deze koekjes. En er ging ook vaak nog een trommeltje met ons mee.

Oma versus Bakkriebels

En als je dan Oma’s recept naast mijn recept zet dan zie je dat er toch wel iets veranderd is. Waar oma een jaar of 30 niet op lette was de hoeveelheid suiker die ze voor haar koekjes gebruikte. Ik heb de hoeveelheid suiker die ik gebruik dan ook met een kwart verminderd ten opzichte van wat oma er voor gebruikte. En chocolade was ook iets dat oma niet gebruikte voor zover ik weet. Zelf vind ik dat de koekjes net even een tikje extra geven. Zo zijn ze helemaal verslavend lekker! Overigens is niet iedereen in de familie het daar mee eens.

Koemelkvrij

Het mooie van dit recept is dat je nergens rekening mee hoeft te houden om dit recept koemelkvrij te maken. Oma’s koekjes bevatten geen boter en ook geen melk.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto, zo kan je het recept altijd makkelijk terug vinden.

6 gedachten over “Oma’s kokoskoekjes

 1. Geprobeerd maar slaat nergens oploopt gewoon uit op t bakblik
  Precies afgemeten daar ligt t niet aan dus wat heb ik fout gedaan

  1. Ha Astrid,
   Zo’n reactie is natuurlijk niet waar ik op hoopte toen ik het recept online plaatste. En ook niet wat ik verwachtte. Dit recept is, zoals de titel al aangeeft, nog van mijn oma. Zowel ik als heel veel andere familieleden maken dit recept nog steeds regelmatig. Vandaag is de eerste keer dat ik hoor dat oma’s recept nergens opslaat. Ik snap niet hoe het kan dat dit koekdeeg uitloopt, het deeg zet tijdens het bakken wel wat uit. Ondanks dat je aangeeft dat je alles goed afgewogen heb, denk ik toch dat ergens (anders) iets mis is gegaan. Misschien wil je het recept nog een tweede kans geven? Dat verdienen deze koekjes namelijk echt!

   Groetjes,

   Adriënne

   1. Jazeker ga ik t nog eens proberen
    Het sloeg nergens op bedoelde ik meer op dat t zo makkelijk leek maar totaal niet goed ging.
    Ik had gedacht : doe ik even maar nee dat was t dus niet ik laat t nog weten als t wel is gelukt
    Je oma s recept mag niet verloren gaan door 1 mislukte aktie van mij

    1. Whaha! ik moet even lachen om ons communicatiefoutje hoor! Zo had ik hem echt niet gelezen. Ja, het is inderdaad echt een snel klaar recept. Ik ga duimen dat het volgende keer goed komt.

     Groetjes , Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *