Grote koeken

Chocolate chip – kokoskoek

Kokoskoek… Wie kan zich ook nog herinneren dat Koopmans of Dr. Oetker een mix daarvoor in het assortiment had? Eén van de baksels die ik mij herinner uit mijn jeugdjaren. En lekker dat we hem vonden! Daaraan terugdenkend heb ik vandaag een recept voor chocolate chip – kokoskoek. Afgeleid van het basisrecept voor boterkoek. Snel gemaakt, wat ideaal is in deze gekke, drukke periode. Even de gedachte verzetten en bezig zijn met iets lekkers. Even lekker de keuken in duiken in het kwartiertje dat je over hebt. Lekker voor jezelf en je huisgenoten. En denk ook eens aan je oude buurman, je buurvrouw met een verhoogd risico of zomaar iemand anders. Zeker weten dat je de glimlach op hun gezichten bezorg met dit lekkers.

Dit heb je nodig voor een springvorm van 22 cm doorsnee:
300 gram bloem
250 gram (room)boter
200 gram witte basterd suiker 
1 M ei
snufje zout
125 gram geraspte kokos
125 gram chocolate chips

En verder:
bakpapier

Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 155 graden hetelucht.
Mix de boter met de suiker en het zout tot het een homogene massa is.
Voeg het ei toe, mix tot ook deze er goed doorgemengd is.
Voeg de bloem toe en mix ook deze er goed door.
Hou een handje kokos achter. Voeg de overige kokos toe aan het deeg en mix tot het doorgemengd is.
Voeg als laatste de chocolate chips toe en mix weer tot de chips goed verdeeld zijn.
Spreid het deeg uit over de bodem van de vorm.
Bestrooi de bovenkant met het achtergehouden handje kokosrasp.
Bak de koek in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Deze afbeelding opslaan op Pinterest? Gebruik bij voorkeur onderstaande afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *