Inspiratie artikel·Sinterklaas

10x Sinterklaas recepten

In de loop van de jaren heb ik een flinke hoeveelheid recepten gepubliseerd. De meeste nieuwe recepten worden goed bezocht, oudere recepten lijken soms een beetje in de vergeethoek te raken. En dat is best jammer. Want er staan ook gouwe ouwe op de blog. In de serie ’10x ….’, deel ik een bonte verzameling recepten rondom een thema. Een verzameling met 10x sinterklaas recepten ontbrak nog. Terwijl er echt heel veel Sinterklaas recepten op Bakkriebels staan die goud waard zijn in deze tijd. Zoek je nu nog wat inspiratie om vandaag of morgen te bakken? Lees dan vooral verder. Er zal vast ook een recept voor jou bij zijn.

1. Speculaasstroopkoeken

Stroopkoeken zijn heerlijk, maar speculaasstroopkoeken zijn nog lekkerder! Twee jaar geleden kocht ik super gave speculaasplanken bij Koekstempel.nl. Sindsdien maak ik elk jaar speculaas uit de plank. Een klein moeite om dan ook een deel speculaasstroopkoeken te maken. Dat kleine beetje extra werk zijn ze dubbel en dwars waard!

2. Zachte speculaas

Oei! Ik geloof dat ik vandaag ook de keuken in duikt. Deze zachte speculaas is hier thuis favoriet. En niet alleen bij ons, ook familie en vrienden weten de weg naar dit recepten te vinden. Zo makkelijk en zo lekker! Als je niet kan kiezen, kies dan voor deze.

3. Chocolade Pietjes

Oh! Misschien vind ik dit wel het leukste sinterklaas recept dat er online staat. Ik hou van recepten die (net) niet standaard zijn. Deze Pietjes zijn zo lekker en ook leuk om te maken. Ja, het is inderdaad een klusje, maar hier ga je echt de show mee stelen. Deze leuke pietjes zijn je moeite dubbel en dwars waard.

4. Speculaas appel kruimelvlaai

Tijd voor een Sinterklaasrecept van dit jaar. Deze speculaas appel kruimelvlaai is de seizoens favoriet van Steven. En ook onder de Bakkriebels volgers op Instagram en Facebook is dit een favorietje. Hij is dan ook echt lekker. Door de appel ging geen kaneel, alleen een beetje suiker. Daardoor is het een heerlijk frisse tegenhanger van de speculaas.

Wil je dit recept opslaan ter inspiratie? Gebruik onderstaande foto om op één van je Pinterest borden te pinnen.

5. Gevulde speculaasboterkoek

Dit recept is een van de recepten die ik van mijn eerste blog overgezet heb naar Bakkriebels. Ik publiseerde het daar in 2014! Toen was het een nog vrij zeldzaam recept. De laatste jaren is het echter een echte bloggers klassieker geworden en vind je op bijna elke blog een recept voor gevulde speculaasboterkoek. En dat is niet gek. Dit is zo ontzettend lekker!

6. Kruidnootcupcakes met speculaascrumble

Nog zo’n oudje! Dit recept is zelfs nog iets ouder dan de boterkoek. Ook deze is echt zo lekker. Misschien een goed idee om ook deze weer eens op mijn eigen baklijstje te zetten.

7. Mandarijn – Licor 43 taartjes

Hoog tijd voor iets frissers dan speculaas. Hoog tijd voor iets fruitigs 😉 Deze mandarijn – licor 43 taartjes zijn echt waanzinnig lekker! Heb je meer tijd dan weinig en zoek je iets speciaals? Dan moet je voor deze taartjes kiezen. Lekker fris, met een touch of speculaas.

8. Chocoladeletter koekjes

De chocoladeletters vliegen de toonbank over. En soms ben je net te laat… Dan is precies de letter die je zoekt op. Met deze letterkoekjes heb je dat probleem niet en kan je volop genieten van je eigen letters. Hoe leuk is het om deze koekjes met de kinderen te maken en ze daarna woordjes er mee te laten maken. Of maak er een puzzel van door een aantal letters door elkaar te hutselen en hun het woord te laten raden. Bakken en spelen is nog nooit zo leuk geweest.

9. Speculaas cookie dough

Ik gooi er nog even één van de nieuwste recepten tegen aan. Man man… Wat is dit lekker! Een volle en rijke speculaassmaak en dan ook nog eens veilig snoepen van rauw deeg. Dit is weer een receptje die jullie eigenlijk gewoon zelf moeten proberen. Snel klaar ook 😉

10. Zandkoekjes met Sint chocolade figuurtjes

Als laatste een leuk idee voor zandkoekjes. Deze koekjes bak je met de sprinkels er boven op. Als de koekjes nog heet zijn, leg je het chocoladefiguurtje er op. Door de warmte smelt het chocolaadje aan het koekje vast. Dit is een leuk bakactiviteit met de kinderen.

Zit er nog geen recept voor jou bij? Type in de zoekbalk dan eens de zoekwoorden ‘speculaas’, ‘sinterklaas’ of bijvoorbeeld ‘sinaasappel’ in. Op die manier vind je nog veel meer recepten die bij deze tijd van het jaar passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *