chocolade·Sinterklaas

Chocolade Pietjes

Sinds ik de spuitchocolade echt ontdekt heb zie ik er allerlei mogelijkheden mee. Deze pietjes maakte ik vorig jaar net na sinterklaas. Ze moesten bijna een jaar wachten voor ze eindelijk op de blog mochten. Maar vandaag is het dan eindelijk… eindelijk zo ver! Deze pietjes vonden het wachten erg lang duren en hebben het hele jaar door flink gezeurd. Als antwoord kregen zij van mij dat de Nederlandse kindjes ook een jaar lang op hen moeten wachten. Daar konden ze weinig tegen in brengen. Ze hebben nog even bij Sint aan zijn hoofd gezeurd of ze niet met zomervakantie hier heen mochten. Zogenaamd om te kijken of het nu echt klopt dat de vooruit gestuurde schepen vol snoepgoed al aangekomen waren. Sint mag dan wel oud zijn maar daar trapte hij mooi niet in! Ze moesten echt nog wachten tot vandaag.

Dit heb je nodig voor de ongeveer 15 pietjes:

100 gram roomboter

100 gram witte chocolade

100 gram pure chocolade

100 gram melk chocolade

En verder:

Magnetron bestendige bak

spuitzak met klein gekarteld spuitmondje bijv. tip #032 Wilton

spuitzak met een klein rond spuitmondje bijv. tip #002 Wilton

spuitzak met rond spuitmondje bijv. tip #010 Wilton

extra spuitzak

bakplaat bekleed met bakpapier

Zo ga je te werk:

Mix de boter in ongeveer 3 minuten licht en luchtig.

Smelt de pure chocolade en tempereer deze.

Voeg de roomboter per theelepel toe aan de chocolade en roer het telkens goed door elkaar. Je hebt voldoende boter toegevoegd als de chocolade dik genoeg is om te spuiten en niet meer uitvloeit.

Doe de chocolade in de spuitzak met de ‘grote’ ronde spuitmond.

Zet de bakplaat klaar.

Spuit er 30 dopjes chocolade op die zo groot zijn als een chocoladekruidnoot.

Zet de bakplaat in de koelkast.

Maak het spuitmondje schoon.

Smelt en tempereer de witte chocolade.

Voeg roomboter toe en roer dit goed door elkaar. Hou dezelfde werkwijze aan als voor de pure chocolade.

Doe de chocolade in de spuitzak met het gekartelde spuitmondje.

Spuit 15 toeven/kragen chocolade op de bakplaat.

Haal 2 dopjes pure chocolade van de baklaat en druk deze op elkaar.

Druk dit in de witte chocolade.

Herhaal dit bij alle ‘kragen’.

Ze de chocolade in de koelkast.

Smelt en tempereer de melkchocolade.

Voeg roomboter toe en roer dit goed door elkaar. Herhaal ook nu dezelfde werkwijze als bij de pure chocolade.

Doe de schoongemaakte grote ronde spuitmond in een schone spuitzak.

Doe de melkchocolade er in.

Zet de spuitzak een beetje links van het midden van het pietenhoofd.

Begin met spuiten, laat de gespoten chocolade naar het midden ‘groeien’.

Trek, al spuitend de zak naar links weg.

Doe de overgebleven witte chocolade in de spuitzak met het kleine spuitmondje.

Spuit hier veren mee op de baret en oogjes en een mondje op de gezichtjes.

Laat de pietjes goed uitharden in de koelkast.

Tip:

Gebruik een chocoladekruidnoot voor het gezichtje.

Een puntje aan de chocolade? Maak je vinger ietsje nat en druk het puntje voorzichtig weg.

Na het uitharden kunnen de pietjes buiten de koelkast bewaard blijven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *