Cupcakes

Kruidnootcupcakes met speculaascrumble

Vanmiddag heb ik even op de buurkindjes opgepast. En terwijl 3 van de 4 kinderen, (inclusief die van ons) aan het slapen waren heb ik met het buurmeisje deze heerlijke cupcakes gebakken:

DSC00723 met watermerk[1]

Je kan ze heel makkelijk zelf maken.

Hiervoor maak je een gewoon cakebeslag.
Voor 12 a 13 cupcakes gebruikte ik een beslag van 3 eieren.
DSC00690 met watermerk[1]

Wat heb je nodig:

Cakebeslag van 3 eieren
150 gram kruidnootjes
 
Voor de speculaascrumble:
150 gram bruine basterd suiker
2 eetlepels bloem
2 eetlepels boter
1 flinke theelepel koek- en speculaaskruiden
36 kruidnoten
 
Nadat je het cakebeslag gemaakt heb ga je als volgt te werk:
Voeg 150 gram kruidnootjes aan het beslag toe.
Laat de mixer nog even draaien, op de manier verkruimelen de kruidnootjes een beetje.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes. Ik deed in elke vormpje 50 gram beslag.
Meng in een bakje de bruine basterd, de bloem, de boter en de koek- en speculaaskruiden.
Verdeel een lepel van dit mengsel op iedere cupcake.
Als laatste leg je op iedere cupcakes 3 kruidnootjes.
Bak de cupcakes in 20 – 25 minuten gaar.
DSC00698 met watermerk[1]
DSC00692 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *