Kleine koekjes·Sinterklaas

Zandkoekjes met Sint chocolade figuurtjes

Dat je met zandkoekjes veel kanten op kan bewijs de hoeveelheid zandkoekjes recepten op de blog wel. Heb jij nog nooit zandkoekjes gemaakt dan doe ik vandaag nog maar eens een poging om je over te halen. Ze zijn zo makkelijk te maken. Daarbij ook nog eens snel klaar! En omdat er geen ei in het deeg zit zijn ze ook heel geschikt om met kinderen te bakken. Tenslotte snoepen (of is dat proeven?) ze graag van het deeg. Deze koekjes heb ik ook met een beetje hulp van mijn kleine meid gemaakt. Door het gebruik van de sint chocolade zijn ze super leuk om in de aanloop naar 5 december te bakken. Wat ook leuk is: Verpak ze per 1 of 2 stuks en gebruik ze als schoencadeautje.

Dit heb je nodig:

2 zakjes vanille suiker

85 gram poedersuiker

150 gram koude roomboter

200 gram (Zeeuwse) bloem

Sprinkles

Sint chocolade

 

En verder:

Bakplaat bekleed met bakpapier

Ronde uitsteker (Een die precies om het grootste chocolaadje past)

 

Zo ga je te werk:

Kneed een soepel deeg van de bloem, roomboter en beide suikersoorten.

Rol het deeg uit tot ongeveer 7 mm dikte.

Leg het deeg ongeveer 2 uur in de koelkast te rusten.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Steek met de ronde uitsteker koekjes uit het deeg.

Rol het overgebleven deeg opnieuw uit en steek opnieuw koekjes uit. Laat het zo nodig tussendoor goed koelen.

Strooi sprinkles over het koekjesdeeg heen. Strooi het vooral op de rand.

Bak de koekjes in ongeveer 13 minuten goudbruin en gaar.

Leg direct nadat je de koekjes uit de oven haal op ieder koekje een sint chocolade figuur.

Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen en de chocolade opnieuw uitharden

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *