Inspiratie artikel

10x mijn favoriete koekjes

Terugkijkend in de statistieken valt het mij altijd op dat recepten voor koekjes minder bezocht worden dan de recepten voor verjaardagshapjes en taarten. Zonde! Als er iets ontspannend bakken is, dan zijn het wel koekjes. Nu we allemaal meer thuis zijn is en wat minder naar de winkel gaan is er meer tijd om te bakken. Wat is er dan fijner om een zelfgemaakt koekje bij de koffie of thee te nemen. Ook als cadeautje is het leuk om een doosje zelfgebakken koekjes te geven, zet een doosje bij iemand voor de deur. Zeker weten dat de verrassing groot is. Op Bakkriebels vind je heel veel verschillende koekjes. Wat zijn mijn meest favoriete koekjes? Ik verzamelde ze en maakte er een mooi verzamel artikel van met maar liefst 10 van mijn favoriete koekjes.

1. Sinaasappel – pure chocolade havermout koekjes

Deze koekjes staan nog niet lang op de blog. Maar het zijn absoluut koekjes die hier favoriet zijn. De smaakcombinatie van pure chocolade en sinaasappel is echt zo fantastich. Als er een toppertje niet mag ontbreken in mijn lijst favoriete koekjes dan zij het deze koekjes.

2. Latte Caramel koekjes

Het tweede recept dat absoluut niet mag ontbreken in mijn lijst favorieten? Dat zijn de koekjes die ik in mei 2018 maakte met een zakje Latte Caramel van Douwe Egberts. Deze koekjes zijn gevuld met caramel en omhuld met witte chocolade. Zo lekker!

3. Sprits met frambozencréme

Deze koekjes zijn favoriet, alleen al omdat ik ze prachtig vind. Gelukkig is ook de smaak het meer dan waard om te maken. De sprits is niet zo zoet maar door de frambozenglazuur is dat helemaal niet erg. De pure chocolade geeft net dat beetje extra er aan.

4. Witte chocolade – kaneel koekjes

Met een simpel zandkoekje kan je hele lekkere dingen maken. Dat bewijzen deze witte chocolade – kaneel koekjes. Je zou bijna niet meer zeggen, dat de basis het meest geliefde koekje is om met kinderen te bakken. Deze koekjes zijn echt een must-to-bake voor iedereen.

5. Zandkoekjes met witte chocolade en sprinkels

Deze koekjes behoren tot mijn favorieten. Het is gewoon alweer twee jaar geleden dat Rosalie voor de eerste keer zo duidelijk aan gaf, koekjes te willen bakken. Het herinnerde mij er aan dat ze al zo groot en wijs was. En dat ze regelmatig mee keek op mijn vingers, haha. Toch is die reden niet de enige reden waarom ze favoriet zijn. Zandkoekjes zijn simpel en lekker. En extra lekker als je ze topt met chocolade en sprinkels.

6. Amandel – kokoskoekjes

Oh… Wat is het lang geleden dat ik deze knapperige lekkertjes gemaakt heb! En wat zijn ze lekker. Zonde om ze zo lang niet te maken. Laat je verleiden en duik snel de keuken in. Dat verdienen ze. Kokos en amandel is echt een fantastische combinatie.

7. Appeltaart koekjes

Een koekje dat uit restverwerking ontstond. Het is een klusje maar zo ontzettend leuk en lekker om te doen. Eigenlijk zij het hele kleine mini appeltaartjes. Waarbij je uiteraard het deeg wat meer proeft dan de vulling. Geen probleem, toch?

8. Jan Hagel

Deze koekjes worden als één grote plaat gebakken en nog gesneden als het deeg gebakken maar wel heet is. Een heerlijk Hollands koekje waar je van blijft eten. Mocht je nu zin hebben in een kleine variatie, zoek op de blog op ‘Klaas hagel’, het broertje van Jan met speculaaskruiden in plaats van kaneel.

9. Vrolijke bloemenkoekjes

Deze koekjes maakte ik in de vroege herfst of de nazomer. Net hoe je het bekijkt. Ze herinneren mij er aan dat de zomer echt voorbij is maar dat we er af en toe nog steeds van kunnen genieten. En hoewel het nu lente is kunnen deze koekjes altijd.

10. Pinda-karamel koeken

De laatste koekjes zijn niet minder lekker dan de eerste koekjes. Ze doen een beetje denken aan snickers, maar dan zonder de nougat. Een heerlijk en net wat luxer koekje. Daardoor is hij super geschikt om te geven als cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *