Ik had nog een paar zakjes Latte Caramel van Douwe Egberts staan. Dat zijn zakjes met oploskoffie. Ze zaten in het boodschappenpakket van de Em-Te. Hoogste tijd om ze te gebruiken. Maar koffie drink ik echt nooit, nog nooit gedaan en niet van plan om het binnenkort wel te gaan doen. Vraag me niet waarom niet maar iets zegt me dat koffie vies is. Er moest dus iets anders met die zakjes gedaan worden dan er koffie van zetten. En dus besloot ik ze te gebruiken met bakken. Van te voren niet bedacht dat ik daarmee echt waanzinnig lekkere koekjes tevoorschijn haalde. Men men… Wat is het moeilijk om er van af te blijven! Deze koekjes strijden om de eerste plek, in mijn top 3 favoriete koekjes met de koekjes met witte chocolade en kaneel. Nu is het daar wel een broertje of zusje van maar toch zijn ze weer heel anders van smaak. Echt ze zijn waanzinnig lekker!
Dit heb je nodig voor 12 koekjes:
100 gram bloem
1 zakje Latte Caramel
snufje zout
50 gram poedersuiker
75 gram koude roomboter
50 gram caramel keukenstroop
25 gram roomboter
25 gram witte basterdsuiker
100 gram witte chocolade
En verder:
uitrollatjes 3 mm
deegroller
uitsteker 4 cm rond
Zo ga je te werk:
Kneed van de bloem, Latte Caramel, het zout, de poedersuiker en 75 gram roomboter een glad en samenhangend deeg, zonder klontjes.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm, gebruik hiervoor de uitrollatjes.
Leg het deeg ongeveer 2 uur te rusten in de koeling.
Steek 24 rondjes uit het deeg.
Leg de deegrondjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat en zet deze ongeveer een half uur in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de stroop, de basterdsuiker en 25 gram roomboter in een steelpan, breng het al roerend aan de kook.
Laat de stroop afkoelen tot kamertemperatuur.
Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koekjes volledig afkoelen.
Doe op 12 koekjes een theelepel karamelstroop en druk er een tweede koekje op.
Smelt en tempereer de chocolade.
Dompel de koekjes één voor één in de chocolade en laat ze daarna uitharden op bakpapier.
Welke chocolade gebruik je.
Beste Gerrie,
Ik gebruik het liefst callebaut druppels of een andere chocolade in druppel vorm. Liever geen gewone reep uit de winkel. Die zijn niet te tempereren.
Groetjes, Adriënne