Taarten

No Bake Speculoos – Banaantaart

Snel naar recept

We maken er deze maand wel een heerlijk fruitig No Bake taartfeestje van. Wat een feest zo in de zomer, hé? Dit is het echter alweer het het vierde en laatste No bake taartrecept van deze maand. We maken dit kwartet compleet met een No Bake Speculoos – banaantaart. De taartbodem wordt gevuld met banaan, Zwitserse room en speculoos. En dat is net zo lekker als het klinkt, geloof me!

Bananentaarten zijn hier favoriet

Banaan is niet het eerste het beste fruit waar je vaak aan denkt als je een taart maakt. Toch kan je er hele lekkere taarten mee maken. Wist jij dat er al drie bananentaarten online staan op Bakkriebels? Jaren geleden kwam Steven op een ochtend uit bed met het idee een bananentaart te maken. Dat werd deze taart. Daarna maakte ik een versie met paaseieren en een banaan – caramel langevinger taart. Met name die laatste zie ik nog weleens door jullie gemaakt voorbij komen. Het was al best lang geleden dat er een bananentaart op tafel stond. Deze was dan ook in een mum van tijd soldaat gemaakt door de kinderen en anderen bekenden.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Onderstaande foto helpt als herkenning tussen de vele andere opgeslagen foto’s.

De ontdekking bij Dr. Oetker

Terwijl ik bezig was met deze taart deed ik me toch even een super ontdekking! Om heel snel Zwitserse room te maken gebruikte ik in het verleden nog weleens Mix voor Banketbakkersroom van Dr. Oetker. Toen de koemelkallergie om de hoek kwam kijken was dat over, want één van de ingrediënten van de mix was altijd melkpoeder. Met nadruk op WAS, want was is verleden tijd! Joehoe! Ik kon het bijna niet geloven maar Dr. Oetker heeft het voor elkaar gekregen om hun mix voor banketbakkersroom vegan te maken! En daarmee is ook de deur geopend om een makkelijke en snelle Zwitserse room met Soya Room te maken. Hoe fijn is dat!

Koemelkvrij

De taartbodem die ik gebruikte is koemelkvrij, controleer bij aankoop altijd de ingrediënten om te kijken. En dat geldt ook voor de koffieleutjes en speculoospasta. En zoals je hier boven al hebt kunnen lezen is het nu ook mogelijk om de Zwitserse room snel en makkelijk koemelkvrij te maken. Hiervoor gebruik je geen slagroom maar Alpro Soya om op te kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *