Grote koeken

Oreo – Chocolate Chip Cookies

Snel naar recept

Wauw! Niet alle goede ideeën komen zomaar spontaan mijn hoofd in ploppen. Sommigen, zoals deze verrukkelijke Oreo – Chocolate Chip Cookies, worden me op een presenteerblaadje aangereikt. Dan vind ik ineens inspiratie in het assortiment van een supermarkt. Was dat even een domper toen ik een hapje van die verrukkelijk klinkende koek nam. Thuis kan ik het lekkerder, dacht ik. Een dag later wist ik het zeker: Vers (en met liefde) gebakken smaken Oreo – Chocolate Chip Cookies veel beter.

Oreo maakt alles lekker

Ik zit een beetje in een Oreo fase. Een fase waarin ik alles lekkerder wil maken met Oreo. Een fase waarin ik niet kan stoppen met andere lekkere baksels met Oreo te bedenken. Het liefst eet ik elke dag iets met Oreo. Gelukkig kun je ook met Oreo flink variëren: Van Oreo-Marshmallow cupcakes en een Oreo S’mores taart tot een verrukkelijke Oreo-Schuimtaart. En er staan nog veel meer Oreo recepten op Bakkriebels. Het liefst combineer ik Oreo met marshmallow en/of pure chocolade. Voor deze koeken koos ik alleen voor pure chocolade. Wil je liever toch wat marshmallows toevoegen dan kan dat uiteraard.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Onderstaande afbeelding helpt je dit artikel en het bijhorende recept snel terug te vinden.

Welke chocolade?

Voor deze koeken heb ik pure chocoladedruppels en -chuncks gebruikt. Zulke druppels en chunks zijn ideaal in gebruik. Ik heb ze niet altijd in huis, omdat ze in Nederland lastig in de supermarkt te verkrijgen zijn. Daarom sla ik altijd een voorraadje in als ik in Duitsland winkel. Online zijn ze wel te vinden, maar dan moet je vaak een groot verpakking van 500 gram of 1 kg kopen. Een reep pure chocolade is echter ook een prima alternatief, deze hoef je dan alleen nog in stukken te hakken. En weet je wat ook lekker is? Witte chocolade in plaats van puur.

Koemelkvrij

Deze koeken zijn door mij koemelkvrij gemaakt. Wil jij ze ook koemelkvrij maken? Let er dan op dat je een goede plantaardige roomboter vervanger gebruikt. Mijn favorieten hiervoor zijn BlueBand met de gouden wikkel en VioBlock. Gebruik daarnaast een pure chocolade die koemelkvrij is. Wil je de koeken liever met witte chocolade bakken? Gebruik dan een Vegan witte choco.

2 gedachten over “Oreo – Chocolate Chip Cookies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *