Wauw! Niet alle goede ideeën komen zomaar spontaan mijn hoofd in ploppen. Sommigen, zoals deze verrukkelijke Oreo – Chocolate Chip Cookies, worden me op een presenteerblaadje aangereikt. Dan vind ik ineens inspiratie in het assortiment van een supermarkt. Was dat even een domper toen ik een hapje van die verrukkelijk klinkende koek nam. Thuis kan ik het lekkerder, dacht ik. Een dag later wist ik het zeker: Vers (en met liefde) gebakken smaken Oreo – Chocolate Chip Cookies veel beter.
Oreo maakt alles lekker
Ik zit een beetje in een Oreo fase. Een fase waarin ik alles lekkerder wil maken met Oreo. Een fase waarin ik niet kan stoppen met andere lekkere baksels met Oreo te bedenken. Het liefst eet ik elke dag iets met Oreo. Gelukkig kun je ook met Oreo flink variëren: Van Oreo-Marshmallow cupcakes en een Oreo S’mores taart tot een verrukkelijke Oreo-Schuimtaart. En er staan nog veel meer Oreo recepten op Bakkriebels. Het liefst combineer ik Oreo met marshmallow en/of pure chocolade. Voor deze koeken koos ik alleen voor pure chocolade. Wil je liever toch wat marshmallows toevoegen dan kan dat uiteraard.
Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Onderstaande afbeelding helpt je dit artikel en het bijhorende recept snel terug te vinden.
Welke chocolade?
Voor deze koeken heb ik pure chocoladedruppels en -chuncks gebruikt. Zulke druppels en chunks zijn ideaal in gebruik. Ik heb ze niet altijd in huis, omdat ze in Nederland lastig in de supermarkt te verkrijgen zijn. Daarom sla ik altijd een voorraadje in als ik in Duitsland winkel. Online zijn ze wel te vinden, maar dan moet je vaak een groot verpakking van 500 gram of 1 kg kopen. Een reep pure chocolade is echter ook een prima alternatief, deze hoef je dan alleen nog in stukken te hakken. En weet je wat ook lekker is? Witte chocolade in plaats van puur.
Koemelkvrij
Deze koeken zijn door mij koemelkvrij gemaakt. Wil jij ze ook koemelkvrij maken? Let er dan op dat je een goede plantaardige roomboter vervanger gebruikt. Mijn favorieten hiervoor zijn BlueBand met de gouden wikkel en VioBlock. Gebruik daarnaast een pure chocolade die koemelkvrij is. Wil je de koeken liever met witte chocolade bakken? Gebruik dan een Vegan witte choco.
Oreo – Chocolate Chip Cookies
Ingrediënten
- 175 gram boter (kamertemperatuur)
- 300 gram licht bruine basterd suiker
- 2 m eieren
- 5 gram bakpoeder
- 3 gram baking soda
- snuf zout
- 1 tl vanille extract
- 350 gram tarwebloem
- 200 gram chocolate chips + extra voor na het bakken
- 1,5 rol oreo
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht.
- Maal 5 oreo’s tot fijne kruimels.
- Breek 15 oreo’s in grove en fijnere stukken.
- Mix de boter met de suiker in 3 minuten crèmig.
- Voeg de eieren toe en mix door tot ze tot ze het goed gemengd is.
- Meng in een andere kom de bloem, met het zout, de baking soda en het bakpoeder met een gard.
- Voeg het toe aan het boter-ei-suiker mengsel en mix het goed door.
- Voeg de vanille extract en chocolate chips toe en meng ook deze er goed door.
- Voeg nu de oreokruimels en de helft van de oreo stukken toe en meng ook deze er snel door.
- Verdeel het deeg in 15-17 deegballen.
- Leg de deegballen flink uit elkaar op de bakplaat.
- Druk op iedere deegbal nog wat de overgebleven oreo stukken.
- Zet de bakplaat met de deegballen ongeveer 15 minuten in de koelkast.
- Bak de koeken daarna in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Zodra de koeken uit de oven komen strooi je er nog wat chocolate chips over.
- Verplaats de koeken na ongeveer 5 minuten naar een taartrooster en laat ze daar verder afkoelen.
graag op de hoogte blijven