Sinterklaas·Taarten

Sinterklaas MonChoutaart

Snel naar recept
Er staan op Bakkriebels al veel recepten met MonChou, maar een Sinterklaas MonChoutaart ontbrak nog. Tot vandaag dan, want vandaag deel ik het recept voor deze verrukkelijk no bake taart. Een ideale taart om in deze drukke tijde te maken, want je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. En lekker dat hij is!
Swieswoepswappen

Het idee om een Sinterklaas MonChoutaart te maken komt niet van mijzelf. Ik had mij namelijk opgegeven voor de Swieswoepswap van Bakken met Lisanne. Swiepswoeswap houd in dat, als je je daarvoor opgegeven hebt, je een maand de tijd heb om een recept van een andere blogger te maken met je eigen twist. Zo kreeg ik deze keer, bij mijn eerste deelname de blog De verantwoorde snoeper van Kim aangwezen. Kim is o.a. fysiotherapeut en foodblogger. Op haar blog deelt ze recepten met minder suiker. Heeft dat je interesse? Dan moet je er zeker eens kijken! Er staan hele lekkere ideeën en recepten op. Uiteindelijk koos is ervoor om een variatie op haar MonChoutaart met stevia en Kruidnoten monchoutaart te maken. Een soort tussenweg, maar dan nog anders.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je het recept altijd makkelijk terug kunt vinden.
Een bodem van kruidnoten

Voor deze Sinterklaas MonChoutaart maken we een kruimelkoekjesbodem van kruidnoten. Lekker, makkelijk en snel. De meeste MonChoutaarten hebben een bodem van bastogne, ook heerlijk. Maar in deze tijd van het jaar vervangen we die uiteraard voor kruidnoten. En is jouw voorraad kruidnoten inmiddels op? Vervang ze dan voor speculaasjes.

Witte chocolade MonChou

Om MonChou taarten te maken gebruik ik altijd MonChou zacht en luchtig. Zoals de naam al doet vermoeden is deze Monchou zachter, zachter van smaak maar ook van structuur als je het mij vraagt. Hierdoor is hij makkelijker los te kloppen, waardoor de kans op te lang doorroeren en instorten van je taart verkleind. Ook heb je beduidend minder suiker nodig dan wanneer je de normale MonChou gebruikt. Daarnaast vind ik hem zelf ook romiger smaken. Door de MonChou te combineren met witte chocolade hoef je geen suiker en/of klopfix toe te voegen. Hierdoor heb je maar 3 ingrediënten nodig voor de MonChou laag. Jasper is erge fan van deze Monchou en dat is ook wel terug te vinden in de recepten op Bakkriebels. Eerder deelde ik namelijk al een recept voor een sneeuwster en een oreo monchourt, beide met witte chocolade.

Mandarijn gelei

Kim gebruikt bij haar ‘MonChoutaart met Stevia’, kersen op sap en gelatine om de bovenlaag van de taart te maken. Dat bracht mij op het idee om verse mandarijen te gebruiken. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik kan de kilo’s mandarijnen in deze tijd van het jaar niet aanslepen! De kinderen zijn er gek op. Maar zij niet alleen: Het is mijn favoriete fruit in deze tijd van het jaar. Daarnaast is de smaakcombinatie van kruidnoten, witte chocolade en mandarijn ook echt heel erg lekker.

Koemelkvrij

Ik ben er nog altijd geen voorstander van om MonChou taarten koemelkvrij te maken. Ja, het is mogelijk als je een plantaardige roomkaas en slagroom gebruikt. Ik vind het alleen echt onsmakelijk waardoor ik het nooit maak. Of het ook lukt om een koemelkvrije versie van deze taart te maken mag je deze keer dus zelf uitvogelen 😉 En wie weet… Komt er ooit nog eens een plantaardige roomkaas op de markt die ik wel kan waarderen en vliegen de recepten je daarmee om de oren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *