chocolade·Kleine zoete verleidingen

Rocky Road met kokos en pecannoten

Snel naar recept
Vandaag een wat gezonder receptje op Bakkriebels. We maken Rocky Road met kokos en pecannoten. Gezonder, vraag jij je af? Ja, zeker! Natuurlijk wordt iets met zoveel chocolade nooit echt gezond. Maar we kunnen wel bewuste keuzes maken. In dit geval bevat het minder suiker dan een normale rocky road. En toch gaat dit niet ten kostte van de smaak van de rocky road en is die nog steeds net zo lekker.
Extra pure chocolade

Ik noemde net al even de gezondere keuzes die in dit recept gemaakt worden. Eén van de belangrijkste ingrediënten in rocky road is de chocolade. De gezondste chocolade die er bestaat is pure chocolade met een hoog cacao percentage. Hierdoor bevat de chocolade automatisch minder suiker dan de gewone pure chocolade. Voor dit recept heb ik Tony’s Chocolony Puur gebruikt. Deze reep bevat 70% cacao. Zelf vond ik dit een lekkere keuze voor in deze rocky road.

Kokoskoekjes

Oh jongens! Het ging vorig jaar helemaal mis met de foodybox die ik elk kwartaal ontvang. Daarvoor maak ik elke 3 maanden ca. 2 recepten met de opgestuurde artikelen. Dat lukte in 2023 niet door verschillende oorzaken. Gelukkig heb ik een aantal producten bewaard en kan ik jullie daar alsnog mee inspireren. En zo lag er dus een pak Cereal kokoskoekjes zonder toegevoegde suiker in mijn kast. De koekjes zijn te koop bij o.a. de AH en kosten €2,00 voor ca. 139 gram koekjes. Van het begin af aan was ik van plan om met deze koekjes rocky road met kokos en pecannoten te maken.

Kokosblokjes en pecannoten

Ik heb bijna altijd een zak ongezoete kokosblokjes in de kast liggen. Soms snack ik er zomaar een paar naar binnen. Maar meestal gebruik ik ze in recepten. Ik koop mijn kokosblokjes altijd online bij de notenshop. Ook nu lag er een aangebroken zak in mijn bakkast. Omdat de t.h.t. datum al vrij dichtbij kwam, was het een mooie toevoeging aan dit recept. Dan heb ik ook nog pecannoten gebruikt. Ook deze kan je bij de notenshop kopen. De keuze is reuze! Van raw tot ongezouten en van een verpakking van 250 gram tot in een bulk van ruim 13kg. Dat laatste zal een beetje veel zijn voor iedereen die geen bedrijf heeft maar het geeft wel weer hoeveel keuze er is.

Favoriete smaken

Weet je dat pure chocolade met kokos en pecan één van mijn favoriete smaakcombinaties is? Ik hoop altijd maar dat jullie er net zo van houden als ik. Kijk maar eens naar de recepten voor kokos – pecan chocolate chip cookies, kokos – pecanfudge en kokos – pecan chocolaatjes. Als jij ook van deze combinatie houd, moet je ook dit recept zeker maken!

Koemelkvrij

Een pure chocolade die meer cacao bevat is 9 van de 10 keer ook koemelkvrij. Check dit echter altijd wanneer je niet tegen koemelk kunt. Ook de kokoskoekjes van Cereal zijn koemelkvrij en daarmee ideaal om in dit recept te gebruiken. In dit recept gebruik je ook boter, zorg dat je hiervoor een plantaardige harde boter gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *