chocolade

Kokos – Pecan chocolaatjes

Snel naar recept

Chocolade… Ik kan het niet weerstaan. Een stukje hier, een reep daar, echt ik hou er zo van! Zeker als het dan ook nog gecombineerd is met kokos en pecan. Wat hou ik toch van deze combinatie. Voor vandaag heb ik dan ook een heel lekker klein chocolade hapje voor bij de thee: Kokos-Pecan chocolaatjes.

Lest best

Het begint bijna saai te worden: Kom ik alweer aan met een nieuwe verrukkelijke smaakcombinatie gemaakt met spuitchocolade. Ik zat drie maanden lang in een langdurige spuitchocolade fase en bedacht telkens weer nieuwe lekkere combinaties. Voor nu is dit even de laatste en misschien ook wel de lekkerste die ik met jullie deel. Sinds ik jaren terug de Tony Chocolony reep met Pecannoot en kokos proefde blijft die smaakcombinatie me achtervolgen. Zo maakte ik er al eens chocolate chip cookies en fudge mee en nu dus kokos – pecan chocolaatjes.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Met onderstaande afbeelding vind je dit artikel en het bijbehorende recept makkelijk en snel terug.

Vier ingrediënten

Het fijne aan dit recept is dat je met slechts 4 ingrediënten iets heel lekkers maakt. Van die vier vormt de helft de basis. Als eerste is dat pure chocolade, hiervoor gebruik je het beste een smeltchocolade. Het andere basisingrediënt is kokospasta. Daarvoor gebruik ik zelf altijd de So Vegan So Fine witte kokospasta. De andere twee ingrediënten dragen zeker ook bij aan de smaak, maar één daarvan is niet makkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt. Dat zijn de kokosblokjes, deze koop je online of op de markt bij een notenshop. Kan je er echt niet aankomen, dan zijn ze te vervangen door kokossnippers. Pecannoten zijn gelukkig weer wat makkelijker verkrijgbaar want die vind je bij bijna elke supermarkt of ook bij de notenshop.

Koemelkvrij

De kokospasta is, zoals de naam van het merk aangeeft, Vegan en daarmee koemelkvrij. De meeste pure chocolade is koemelkvrij, maar controleer dit altijd voordat je het koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *