Kleine zoete verleidingen·Valentijn

Kokos cakepops

Snel naar recept

Wat doe jij met cake of biscuit dat je er af snijd of om een andere reden niet gebruikt? Hier verdwijnt het regelmatig in de kindermondjes. En soms verdwijnt het in de diepvries, een andere keer doe ik het in een plastic zakje. Het verdwijnt echt nooit in de GFT-bak en ik hoop dat dat ook bij jouw zo is! Vandaag laat ik je zien hoe je deze restjes kunt verwerken tot iets nieuws namelijk kokos cakepops.

Eén plus één is twee

Na het bakken van een biscuit, sneed ik daar iets meer dan 100 gram vanaf. Dat is een mooie hoeveelheid om een nieuw recept mee te maken. Zo doende had ik niet één maar twee vliegen (recepten) in één klap. Ik kan me echter voorstellen dat jij denkt: ‘Restjes? Biscuit over? Heb ik nooit!’ In dat geval kan je ook kant en klare cake of brownie gebruiken. Heb je misschien een cupcake of twee over? Ook die zijn geschikt voor dit recept. Natuurlijk laat ik je vandaag maar één recept zien om de cakerestjes te verwerken. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden. Misschien komt er later nog eens een recept online maar voor nu gaan we eerst met de kokos cakepops aan de gang.

Geraspte kokos en kokospasta

De kokossmaak van deze kokos cakepops komt niet van de cake of het biscuit. De smaak komt bij geraspte kokos en kokospasta vandaan. Deze ingrediënten voegde ik toe om een smeuïge basis te krijgen. De kokospasta had ik over van een recept dat later deze maand online komt. Geraspte kokos is iets dat ik altijd in huis heb. Zo kan ik altijd de kokoskoekjes van mijn oma bakken. Een echt recept waarin ik restjes verwerkte dus. En ook voor deze restjes geldt dat jij ze misschien niet hebt. Ga dan de inhoud van je kasten eens na en bedenk welke chocoladepasta je wel in huis heb en kan gebruiken. Het is ook mogelijk om roomkaas te gebruiken. Deze wijzigingen beïnvloeden het recept wel, waardoor je wellicht iets meer of minder nodig heb dan ik in het recept aangegeven heb.

Frambocello

Om het cakepop mengsel nog smeuïger te maken, heb je niet alleen pasta nodig. Zelf voegde ik frambocello toe. Maar je kunt natuurlijk ook (kokos)melk of een andere likeur naar keuze nemen. Je proeft de likeur bijna niet terug, dus het is iets dat je makkelijk kunt vervangen door iets anders.

Koemelkvrij

Bijna alle, door mij gebruikte ingrediënten zijn koemelkvrij. Voor de candy melts moet je goed opletten of je een koemelkvrije versie heb. Je kunt deze eventueel vervangen door royal icing of een andere rode drip. Vervang je ingrediënten? Check dan zelf of deze koemelkvrij zijn.

Wil je dit recept bewaren op Pinterest? Met onderstaande afbeelding kan je het recept en deze pagina altijd makkelijk terug vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *