Taarten

Ruby chocolade – kokosslof

Snel naar recept

Iedereen weet dat er witte, melk en pure chocolade op de markt is. In 2017 bracht Callebaut nog een vierde chocolade op de markt. Deze chocolade heet Ruby en heeft een mooi roze kleurtje. Door zijn fruitige smaaktonen combineert hij heel lekker met fruit en met kokos. Ondanks dat Ruby chocolade al zo lang te koop is, stond er nog altijd geen recept mee op Bakkriebels. Daar breng ik vandaag verandering in met deze Ruby chocolade – kokosslof.

Ruby Chocolade

Ruby chocolade is de nieuwste chocolade die er op de markt is. Het is, ondanks de vele aandacht die er besteed is aan de introductie, lang niet zo bekend en verkrijgbaar als melk, puur en witte chocolade. Toch zie je regelmatig producten met deze chocolade langskomen. Zo heeft Kitkat een poosje een Ruby KitKat in het assortiment gehad. Inmiddels is deze niet meer te koop, maar wellicht komt hij weer een keer terug. Ook G’woon heeft een tijdje een heerlijke kokos – framboos reep gehad, helaas geldt hiervoor hetzelfde als voor de KitKat. De inspiratie van deze slof komt van de reep van G’woon. Ondanks dat die niet meer verkrijgbaar is, kunnen we deze Ruby chocolade – kokosslof gelukkig nog steeds maken. Jumbo heeft namelijk Ruby smeltchocolade in het assortiment.

Kokospasta en kokosblokjes

Naast chocolade en hazelnoot, hou ik ook heel erg van kokos. Als kind genoot ik altijd al volop van de kokoskoekjes van mijn oma, een recept dat ik nog steeds regelmatig maak. Gelukkig kunnen we kokos in heel veel verschillende variaties kopen. Twee van die favorieten heb ik verwerkt in dit recept. Als eerste is dat kokospasta, hiervoor gebruik ik altijd de pasta van So Vegan So Fine omdat deze koemelkvrij is. Er is ook niet koemelkvrije kokospasta op de markt. Welke je voor dit recept gebruikt, mag je zelf weten. Dan hebben we ook nog kokosblokjes, deze koop ik online of bij een notenkraam op de markt.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Onderstaande afbeelding helpt je het recept te herkennen en terug te vinden.

Koemelkvrij

Ruby Chocolade is niet koemelkvrij, daardoor is het niet mogelijk om een koemelkvrije ruby chocolade slof te maken. Uiteraard is het mogelijk om de Ruby chocolade ganache te vervangen voor een pure chocoladeganache. Hiervoor gebruik je 175 gram Alpro Soya om op te kloppen en 175 gram pure chocolade zonder melk. De werkwijze is wel hetzelfde als die voor de Ruby ganache.

2 gedachten over “Ruby chocolade – kokosslof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *