Cupcakes

Oreo – Marshmallow cupcakes

Snel naar recept

In het kader van ’te lekker om niet te maken’ heb ik een waanzinnig lekker recept voor jullie: Oreo – Marshmallow cupcakes. Ja… Laat dat maar eens even op je inwerken. Oreo en marshmallow, dat is echt een waanzinnig lekkere combinatie. En vergeet de chocolade niet, want oreo’s zonder chocolade is als een schip zonder kapitein.

Chocolade cupcakes

Als basis voor deze cupcakes heb ik chocolade cake gebruikt. Het allerliefst gebruik ik hiervoor een een kwartscake. Heb je daar weleens van gehoord? Het betekend dat je van de 4 basis ingrediënten, dus boter, suiker, eieren en bloem evenveel gebruikt. De cake wordt dan ook weleens ‘Evenveel-cake’ genoemd. Voor de overige ingrediënten gaat dit niet op. 50 Gram zout maakt een cake vast niet lekker, haha. En om van deze cake een chocoladecake te maken gebruik je iets minder bloem en om dat aan te vullen gebruik je cacao. Om de chocoladesmaak intenser te maken voeg je ook gesmolten chocolade toe aan het cakebeslag. En vergeet de oreo’s en marshmallows niet. Dat maakt deze cupcakes namelijk helemaal af.

Twee toeven

Wat deze cupcakes zo gaaf maakt, zijn de twee verschillende toeven. De onderste toef is een heerlijke chocolade botercrème, waar fijngemalen oreo koekjes aan toegevoegd zijn. De bovenste toef is gemaakt van een marshmallowcrème. Eveneens een hele lekkere crème. Bij deze laatste is het wel belangrijk om de boter heel goed luchtig te kloppen voor je er de marshmallows aan toevoegt. Zijn de marshmallows eenmaal toegevoegd dan mix je dit er alleen nog even door. Zelf vind ik het effect van deze twee kleuren toeven enorm gaaf. Het is niet de eerste keer dat ik dit ’trucje’ toepas. Kijk maar eens bij dit recept voor tompouce cupcakes.

Koemelkvrij

Wist je dat oreo’s koemelkvrij zijn? Het is één van de koekjes die wij nog kunnen eten zonder buikpijn te krijgen. Tot nu toe heb ik ook alleen marshmallows gevonden die koemelkvrij zijn. Het drie belangrijkste ingrediënten waar je op moet letten zijn: Boter en chocolade. Voor de eerste geldt dat ik het liefst Vioblock gebruikt. Dit is de vervanger van FloraPlant. Helaas hebben ze deze overname wel gebruikt om de prijs nog wat op te hogen, waardoor de prijs voor een pakje nu hoger is dan de prijs voor een pakje roomboter. Wat betreft de chocolade ligt het heel erg aan het merk dat je koopt. Controller dus altijd de achterkant van de verpakking. Als laatste gebruik ik in dit recept ook room. Hiervoor kun je soya Whipping van Alpro gebruiken.

Yes! Ik wordt hier blij van!

Oh man! Wat ben ik blij! Op dit moment lukt het weer heel goed om mooie foto’s te maken. Iets dat ik heel lang niet had, waardoor ik het plezier in foto’s maken kwijt was. Daarom heb ik mezelf pas getrakteerd op wat nieuwe fotoprops. En ondanks dat ik die, voor deze foto’s niet gebruikt heb, lijkt het wel alsof het enorm geholpen heeft. Voor deze keer dan ook even wat extra foto’s, want ik wordt gewoon zo blij van deze serie.

Wil je dit recept op Pinterest bewaren? Gebruik bij voorkeur onderstaande afbeelding. Zo kan je het recept makkelijk terug vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *