Cupcakes

Oreo – Marshmallow cupcakes

Snel naar recept

In het kader van ’te lekker om niet te maken’ heb ik een waanzinnig lekker recept voor jullie: Oreo – Marshmallow cupcakes. Ja… Laat dat maar eens even op je inwerken. Oreo en marshmallow, dat is echt een waanzinnig lekkere combinatie. En vergeet de chocolade niet, want oreo’s zonder chocolade is als een schip zonder kapitein.

Chocolade cupcakes

Als basis voor deze cupcakes heb ik chocolade cake gebruikt. Het allerliefst gebruik ik hiervoor een een kwartscake. Heb je daar weleens van gehoord? Het betekend dat je van de 4 basis ingrediënten, dus boter, suiker, eieren en bloem evenveel gebruikt. De cake wordt dan ook weleens ‘Evenveel-cake’ genoemd. Voor de overige ingrediënten gaat dit niet op. 50 Gram zout maakt een cake vast niet lekker, haha. En om van deze cake een chocoladecake te maken gebruik je iets minder bloem en om dat aan te vullen gebruik je cacao. Om de chocoladesmaak intenser te maken voeg je ook gesmolten chocolade toe aan het cakebeslag. En vergeet de oreo’s en marshmallows niet. Dat maakt deze cupcakes namelijk helemaal af.

Twee toeven

Wat deze cupcakes zo gaaf maakt, zijn de twee verschillende toeven. De onderste toef is een heerlijke chocolade botercrème, waar fijngemalen oreo koekjes aan toegevoegd zijn. De bovenste toef is gemaakt van een marshmallowcrème. Eveneens een hele lekkere crème. Bij deze laatste is het wel belangrijk om de boter heel goed luchtig te kloppen voor je er de marshmallows aan toevoegt. Zijn de marshmallows eenmaal toegevoegd dan mix je dit er alleen nog even door. Zelf vind ik het effect van deze twee kleuren toeven enorm gaaf. Het is niet de eerste keer dat ik dit ’trucje’ toepas. Kijk maar eens bij dit recept voor tompouce cupcakes.

Koemelkvrij

Wist je dat oreo’s koemelkvrij zijn? Het is één van de koekjes die wij nog kunnen eten zonder buikpijn te krijgen. Tot nu toe heb ik ook alleen marshmallows gevonden die koemelkvrij zijn. Het drie belangrijkste ingrediënten waar je op moet letten zijn: Boter en chocolade. Voor de eerste geldt dat ik het liefst Vioblock gebruikt. Dit is de vervanger van FloraPlant. Helaas hebben ze deze overname wel gebruikt om de prijs nog wat op te hogen, waardoor de prijs voor een pakje nu hoger is dan de prijs voor een pakje roomboter. Wat betreft de chocolade ligt het heel erg aan het merk dat je koopt. Controller dus altijd de achterkant van de verpakking. Als laatste gebruik ik in dit recept ook room. Hiervoor kun je soya Whipping van Alpro gebruiken.

Yes! Ik wordt hier blij van!

Oh man! Wat ben ik blij! Op dit moment lukt het weer heel goed om mooie foto’s te maken. Iets dat ik heel lang niet had, waardoor ik het plezier in foto’s maken kwijt was. Daarom heb ik mezelf pas getrakteerd op wat nieuwe fotoprops. En ondanks dat ik die, voor deze foto’s niet gebruikt heb, lijkt het wel alsof het enorm geholpen heeft. Voor deze keer dan ook even wat extra foto’s, want ik wordt gewoon zo blij van deze serie.

Wil je dit recept op Pinterest bewaren? Gebruik bij voorkeur onderstaande afbeelding. Zo kan je het recept makkelijk terug vinden.

6 gedachten over “Oreo – Marshmallow cupcakes

    1. Hoi Samantha,

      Het maakt voor het recept niet uit welke bakvaste chocolade je gebruikt. Je kan melk, puur of wit gebruiken naar eigen smaak.

      Groetjes,

      Adriënne

    1. Hoi Samantha,

      Voor de cupcakes zelf heb ik mini oreo’s gebruikt. Voor de afwerking heb ik dubbel cream en gewone gebruikt. Ook hiervoor geldt dat het voor het recept niet uitmaakt welke je gebruikt.

      Groetjes,

      Adriënne

  1. hoi ik heb ze vandaag gemaakt maar ik kreeg de marshmallocreme niet zo mooi wit als op uw foto, wat kan daar de reden van zijn?
    vr gr

    1. Ha Samantha,

      Wat leuk om te horen! Dat de crème niet zo mooi wit lijkt als op de foto kan verschillende oorzaken hebben: Wellicht was jouw boter iets geler, heb je wat minder lang geklopt of andere marshmallows gebruikt. Allemaal dingen die helemaal niet zo erg zijn maar wel invloed kunnen hebben. Nog waarschijnlijker is het dat het te maken heeft met de lichtval op de foto’s. Ik kan me namelijk nog goed herinneren dat deze crème ook wat gelig was.

      Groetjes,

      Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *