Grote koeken

Gevulde appel-kaneel koeken

Snel naar recept

Jaren geleden heb ik het recept voor deze gevulde appel-kaneel koeken al eens met jullie gedeeld. Inmiddels zijn er veel meer mensen die Bakkriebels kennen dan in 2014. Daarom is het hoogtijd om deze koeken opnieuw onder jullie aandacht te brengen. Ze zijn namelijk zo ontzettend lekker. Een hele rijk kaneelsmaak die niet overheersend is en dan een lekkere dikke plak appel er in. Echt te lekker dit!

Lekker herfstig

Door de rijke kaneelsmaak, je gebruikt in totaal bijna 15 gram kaneel in 7 koeken, passen deze koeken perfect bij het herfsitge weer van afgelopen week. Een overvloed aan kaneel maakt baksels niet lekkerder. Deze koeken hebben daar echter helemaal geen last van en smaken juist lekker door de hoeveelheid kaneel. Je gebruikt de kaneel in het deeg en in de spijs. Dubbel op dus!

Verse oogst appels

Sinds kort ligt de appeloogst van dit jaar weer in de winkels. De lekkerste tijd van het jaar om een appeltje te snacken of te verwerken in baksels, als je het mij vraagt. De appels hebben meer smaak en de crunch is vaak ook anders dan bij appels van het vorige seizoen. Zelf heb ik voor deze koeken kleine goudreinet appels gebruikt, maar een elstar of jonagold zijn ook heel erg geschikt hiervoor.

Zandkoekdeeg

Wist je dat het deeg van deze gevulde koeken eigen een variatie is op zandkoekjes? Op Bakkriebels staan er inmiddels een stuk of 10 variaties hiermee online. Ben je benieuwd welke koekjes ik al eerder met deze allekunner bakte? Check dan dit artikel even. Het enige dat ik aan het basisrecept aanpastte is het toevoegen van de kaneel. En ik besmeerde de koeken met eistrijk voor ze de oven in gingen.

Koemelkvrij

Deze koeken zijn door mij koemelkvrij gemaakt. Hiervoor gebruikte ik Vioblock, dit is hetzelfde als FloraPlant maar dan met een andere merknaam. Zelf vind ik dit de prettigste vervanger voor roomboter. Alle overige ingrediënten zijn koemelkvrij.

Zie je iets bekends?

Misschien denk jij nu wel: ‘Hey… Dat recept ken ik! Maar dan niet van jouw’. Dan zou dat zomaar kunnen, want het recept voor deze verrukkelijk lekkere koeken heeft ooit een keer in de Allerhande gestaan. Daar heb ik het idee uitgehaald en vervolgens weet ik nu dus niet meer hoe het Allerhande recept er ooit uitgezien heeft. Maar had ik nog wel de (inmiddels verwijderde) versie die hier gestaan heeft. En zo kon ik dus toch nog een keer maken en het recept opnieuw met jullie delen.

Een inkijkje in huize Bakkriebels

Op dit moment ligt het bakken in huize Bakkriebels een beetje op zijn gat. Ik bak wekelijks onze verse broodjes. Maar taartjes, koeken en koekjes staan niet echt op de lijst. Dat komt allereerst omdat ik niet zo goed weet waar ik de tijd vandaan moet halen. Daarnaast heb ik op dit moment ook niet zoveel plezier in het bloggen. Om die reden neem ik er lekker wat afstand van en bak en blog ik alleen als ik er echt zin in heb. Voorheen typte ik mijn blogs bijna altijd in de avonden. Tegenwoordig doe ik dat (bijna) niet meer. Om de heel eenvoudige reden dat ik dan een paar uur slaap inlever. En als klap op de vuurpijl zit ik ook in een éénjarig traject bij de fysiotherapie om voor eens en altijd van mijn gewichtige geschommel af te komen. Of is het een schommelend gewicht? 😉 Al met al redenen genoeg om me met andere dingen dan mijn Bakkriebels bezig te houden.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding. Zo kan je het recept altijd makkelijk terug vinden.

2 gedachten over “Gevulde appel-kaneel koeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *