Vullingen

Kersenvlaaivulling

Snel naar recept

Vorig jaar in de zomervakantie ging ik een dagje bakshoppen in Duitsland. Ik nam een flinke voorraad aan bakspullen mee die wij in Nederland niet zo makkelijk kunnen krijgen. Of dingen die hier een stuk duurder zijn. Zo kocht ik bijvoorbeeld zure kersen, deze zijn ook bekend als morellen. In Duitsland vind je Sauerkirschen veelal op sap. Deze potten zijn de ideale basis voor kersenvlaaivulling. Met deze potten maak je makkelijke en snel, zelf dus de allerlekkerste vlaaivulling. Veel lekkerder dan de vlaaivulling uit blik, of zelfgemaakte vlaaivulling van andere kersen op sap.

Sauerkirschen in Nederland

En voordat jij nu denkt: Heb je haar weer met haar Duitse bakingrediënten. Stop! Want ik ontdekte bij Jumbo een alternatief voor de Duitse Saurerkirschen. Jumbo verkoopt namelijk potten Morellen kersen van 700 gram, van het merk Aarts. Weliswaar duurder dan de potten in Duitsland, maar een ritje daarheen is voor de meeste van ons, nog duurder.

Makkelijk, snel en lekkerder

De potjes kersenvlaaivulling van HAK zijn natuurlijk makkelijker en nog sneller dan zelf vlaaivulling maken. De potten met Morellen of Sauerkirschen zorgen er echter voor dat je, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen ‘in een zucht en een scheet’, zelf kersenvlaaivulling kan maken. Door het zelf te maken kan je wat spelen met de verhouding. Minder suiker om het minder zoet te maken, meer maïzena voor een dikkere vlaaivulling of een beetje likeur voor net dat extra beetje pit. Je hebt het allemaal zelf in de hand.

Waar gebruik je zelfgemaakte vlaaivulling voor?

Met 1 pot Morelle kersen heb je voldoende vlaaivulling voor 2 monchoutaarten of monchou schuimtaarten. Je kan ook chocolade kersen soezen bakken en de kersenvlaaivulling daarin verwerken. In plaats van de roomvulling kan je de soezen ook vullen met het monchoumengsel van de monchoutaart. Daarnaast is het ook lekker op amandelboterkoek of als variatie vulling in een Zwitserse roomvlaai.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto zodat je het recept makkelijk en snel terug kunt vinden.

2 gedachten over “Kersenvlaaivulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *