Grote koeken

Appel – Pecan tulband

Snel naar recept

We kunnen er niet meer omheen: Het is echt herfst! Wat hoort voor jou bij dit moment van het seizoen? Voor mij zijn het paddenstoelen, appels, peren en noten. Maar ook: onder een plaid op de bank of languit in bad met een kop thee. Oh en vergeet het bakken niet! Zo dook ik afgelopen weekend mijn keuken in bakte een heerlijke tulband. Lekker herfstig met stukjes appel en een flinke hand pecan noten.

Tulband perikelen

Dat klinkt heerlijk ontspannen, toch? Wie mij volgt op Instagram en/of Facekbook zag het in de stories al voorbij komen. In werkelijkheid was het bakrestultaat enigszinds teleurstellend. Teleurstellend? Maar Adriënne… Als jij nu dat recept deelt, hoe zit het dan met die teleurstelling?! De tulband was heerlijk! En er was niets te verbeteren aan het recept. De teleurstelling kwam doordat de tulband niet heel de vorm uit kwam. Oeps! Gelukkig voor mij zijn er heel veel mensen waar dat niet bij lukt 😉 Het stuk tulband dat wel heel uit de vorm kwam ging op de foto. En her en der zie je, op de foto’s ook nog een stukje van de kapotte tulband, wat overigens net zo lekker was als de rest.

Heerlijk herfstig

En bakkermakkers, geloof mij maar: Appel en Pecan is een verrukkelijke combinatie! Ik voegde ook nog wat gemalen anijszaad, kardemon en kaneel aan het cakebeslag toe. Daardoor smaakt de cake licht kruidig. Een echte heerlijk herfstcake om op een regenachtige avond onder een plaid op de bank te duiken. Natuurlijk met een kop thee en een plak tulband onder handbereik.

Koemelkvrij

Zoals jullie wellicht weten heb ik een koemelkallergie. Om die reden gebruik ik FloraPlant ongezouten, in plaats van roomboter. Heb je geen koemelkallergie dan kan je er uiteraard voor kiezen om een andere boter te gebruiken. Dit veranderd niets aan de verhoudingen of uiteindelijke smaak van de tulband.

Tips:

Vervang de pecannoten door walnoten.
Gebruik alleen kaneel als je geen kardemon en gemalen anijszaad heb.
Deze hoeveelheid is ook geschrikt voor een normaal cakeblik.

Wil jij dit heerlijke recept bewaren tot een later moment? Pin onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden.

3 gedachten over “Appel – Pecan tulband

    1. Vragen stellen mag altijd 😉 een tulband wordt inderdaad met boven en onderwarmte gebakken. Dit is de meest voor de hand liggende bakstand. In mijn berichten zet ik het alleen in de tekst als dit afwijkt.

      Groetjes,

      Adrienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *