brood e.d.

Chocolade brioche croissants

Snel naar recept
Wat doe je als je na een jaar of twee regelmatig oefenen nog steeds niet tevreden bent over de croissants die je bakt? Dan zoek je naar een makkelijker alternatief, toch? En daar was het idee om croissants van briochedeeg te maken. En éénmaal bezig werden het chocolade brioche croissants. Gevuld met bakvaste chocolade en een extra drizzle van chocolade op de bovenkant. Dat was echt een jummy jummy idee!
Een lekkere verrassing

Ben jij van plan om je ouders, vrienden of wie dan ook uit een keer uit te nodigen voor een brunch, een lunch of een ontbijt? Zorg er dan voor dat deze croissants niet ontbreken. Onze chocolade brioche croissant zijn echt een perfecte aanvulling voor elk feestelijk etentje. Juist omdat je ze niet in de winkel koopt zullen de ooh’s en aah’s je om de oren vliegen. Het effect van een croissant maar dan veel eenvoudiger te maken, al hoef je hun dat natuurlijk niet te vertellen. Heb je nu mensen in je gezelschap die niet van chocolade houden? Dan hou je dat gewoon achterwege voor te lekkere brioche croissants.

Variëren met briochedeeg

Ik ben echt gek op brioche. Het is een heerlijk veelzijdig deeg waar je echt alle kanten mee op kan. Van hamburgerbun tot vlechtbrood. Rol het deeg uit tot een lap, besmeer met een vulling, rol op en snij in plakken om er bijvoorbeeld deze Oreo-Hazelnoot rolls mee te maken. En wanneer je het deeg in triangels snijd en oprolt maak je er ook nog croissants van. En om die croissants voor de aankomende moederdag en alle andere dagen van het jaar extra speciaal te maken verstoppen we er twee bakvaste chocoladestaafjes in.

Vandaag nog geen tijd om deze chocolade brioche croissants te maken? Pin dan één van de onderstaande afbeeldingen op één van je Pinterest borden. Zo heb je altijd lekkere inspiratie voor jouw Bakkriebels bij de hand.
Bakvaste chocolade staafjes

Deze bakvaste chocoladestaafjes shop je online bij Baktotaal in een grote verpakking of per 25 stuks verpakt bij Baksels.net. Zelf nam ik ze de laatste keer mee toen ik bij Mannin (van Baksels.net) een bladerdeeg workshop volgde. De staafjes zijn gemaakt van pure callebaut chocolade en hebben een heerlijke intense chocolade smaak. Tijdens het bakken verbranden ze niet, zelfs niet als ze nog een klein beetje uit het deeg steken. Tenzij… Je de croissants echt veel te lang of op een te hoge temperatuur bakt. Het zijn dezelfde staafjes als die bakkers gebruiken in bijvoorbeeld de pain au chocolate. Nadat de chocolade brioche croissants afgekoeld zijn worden de staafjes weer wat harden en heb je een lekkere bite in de croissant. Ik heb er voor gekozen om in elke croissant 2 staafjes te verstoppen. In plaats van de staafjes na elkaar in het deeg te rollen heb ik de staafjes op elkaar gelegd. Hierdoor is de chocoladekern nog meer geconcentreerd op één plek.

Koemelkvrij

Ook dit recept is koemelkvrij te maken. Brioche dankt zijn cakeachtige structuur met name aan het extra ei waar het deeg mee verrijkt is. Gebruik een goede plantaardige roomboter vervanger zoals Roombeter voor de allerlekkerste koemelkvrije brioche. Het gebruik van haver- of rijst- of soyadrink is niet nodig. Deze bestaan meestal voor het grootste deel uit water en dat komt stukken goedkoper uit de kraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *