Taarten

Citroen kwarktaart met Radler

Snel naar recept

Ben je op zoek naar een zijdezachte en frisse kwarktaart? Zoek dan niet verder! Deze Citroen kwarktaart met Radler is de perfecte traktatie. Of dat nu op een zwoele nazomerdag of een witte winterdag is, deze taart is een feestje op zich.

Ooit was er een taartmix…

Kwarktaart doet het altijd goed op verjaardagen, feestjes en partijen. Ze zijn makkelijk voor te bereiden en in heel veel verschillende smaken te maken. Op Bakkriebels zijn nog meer recept voor kwarktaart te vinden, zoals deze aardbeienkwarktaart of een frambozen kwarktaart. En wanneer je bij de zoekbalk kwarktaart intypt, komen er nog meer tevoorschijn. Vandaag kiezen we voor citroen, dat is een ingrediënt dat ik niet zo vaak gebruik. Naast citroen kiezen we ook voor Radler. Want weet jij nog dat er een aantal zomers terug een kwarktaart pakket te koop was met deze smaak? Die smaakte naar meer! En nu het pakket uit het assortiment is, willen we natuurlijk nog steeds van zo’n taart blijven genieten. Goed nieuws! Want je kan zelf ook een soortgelijke taart maken.

Radler met en zonder alcohol

Radler is te koop in een versie met en zonder alcohol. Voor dit recept is de versie met alcohol gebruikt. Voel jij je prettiger bij het idee om geen alcohol in deze taart te gebruiken? Gebruik dan eenvoudig weg de versie zonder alcohol. Je kunt de hoeveelheid 1:1 vervangen.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Met onderstaande foto vind je dit artikel en het bijbehorende recept gemakkelijk terug

Kokoskwark

Deze keer geen taart met een volle Franse kwark of met citroenkwark. Nee… Voor deze keer kiezen we toch echt voor kokoskwark. Of eigenlijk heet het kokos gurt. Kokos gurt is bij Albert Heijn verkrijgbaar en een plantaardige variatie van kwark of yoghurt op basis van kokos. Het heeft een heerlijke frisse smaak. Voor mensen met een koemelkallergie is kokosgurt een fijne vervanger van kwark of yoghurt in kwarktaarten. Heb je zelf geen koemelkallergie, dan kan je ervoor kiezen om je favoriete kwark te gebruiken. Kies je toch voor citroenkwark? Proef dan even of het citroensap echt nodig is of dat de citroensmaak dan teveel gaat overheersen.

Koemelkvrij

Door het gebruik van kokos gurt is deze taart voor het grootste deel al koemelkvrij. Let er bij het maken van de bodem op dat je een plantaardige roomboter vervanger gebruikt. En gebruik alpro soya whipping in plaats van echte slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *