brood e.d.

Oreo – Hazelnoot rolls

Snel naar recept

Inmiddels zijn we over de helft van de Oreo recepten voor deze week heen. Vandaag gaan we voor een recept dat iets meer tijd kost, maar dat ook dubbel en dwars waard is. Vandaag deel ik het recept van mijn favoriete Oreo – Hazelnoot rolls met je. Het lijkt op een cinnamon roll maar dan met Oreo en hazelnoot. Een heerlijke smaakcombinatie.

Yes, please! Ga naar Cinnamood of duik thuis de keuken in

In 2022 brachten wij een bezoekje aan Düsseldorf. Daar ontdekte ik Cinnamood waar ze echt de meest waanzinnig lekkere cinnamon rolls en verschillende variaties verkopen. Yes! Ook vegan en daarmee koemelkvrij. Terwijl de mannen de lego winkel onveilig maakten, dook ik bij cinnamood naar binnen. Om naar buiten te komen met een Oreo roll. Daarna had ik heel veel spijt dat ik er niet meer gekocht had. Dan had ik vast gekozen voor de appelroll of de buenoroll en het onwijs jammer gevonden dat de tiramisu en cookie dough roll niet vegan zijn. Drie keer raden wat er op jouw bucketlist moet staan als je in Duitsland komt. Tot die tijd doen we het met mijn Oreo – Hazelnoot rolls, afgesproken? Ik beloof je: Deze zijn ook heel erg lekker!

Heb je vandaag geen trek in deze Oreo – Hazelnoot rolls? Dan verdienen ze zeker een plaatsje op jouw baklijst. Sla gerust één van deze afbeeldingen op je Pinterest account op om te zorgen dat je het recept makkelijk terug kunt vinden.
Brioche als basis

Bij het maken van deze Oreo – hazelnoot rolls heb ik ervoor gekozen om een brioche deeg als basis te nemen. Bij een echte cinnamon roll gebruik je officieel een iets ander recept. Maar met een brioche deeg smaken deze rolls eveneens heel erg lekker. Bij het kneden van een brioche deeg kneed je eerst een deeg zonder boter. Zodra je een vliesje van het deeg kunt trekken, voeg je de boter toe. Wat er dan gebeurt kan je even aan het schrikken maken. Maar laat dat maar aan het deeg over, dat schrikt namelijk ook. Kneed rustig verder, dan zie je dat het uiteindelijk echt weer goed komt! Brioche deeg maak je bij voorkeur de avond voordat je dit recept wil maken. Zo kan het deeg in alle rust rijzen en zijn smaak ontwikkelen. Je hoeft niet bang te zijn dat het deeg te ver door rijst. Zodra gistdeeg een temperatuur van 7 graden bereikt, stopt de werking van het gist. En natuurlijk gaat boven de 7 graden al steeds langzamer.

Hazelnootpasta als smaakmaker

In de Oreo roll van Cinnamood wordt hazelnootpasta gebruikt. Ik vond die roll zo lekker dat ik bij dit recept besloten heb dat ook te gebruiken. Je proeft de hazelnootsmaak heel licht maar de Oreo smaak overheerst. Het is daardoor heel goed mogelijk om de hazelnootpasta te vervangen voor een andere pasta naar keuze. Laat de frangelico in de roomkaascrème in dat geval ook achterwege.

Koemelkvrij

Ja, ook bij dit recept is het mogelijk om een koemelkvrije versie te maken. In recepten met gist gebruik ik altijd water, hier hoef je dus niets aan te veranderen. Een belangrijk ingrediënt bij deze rolls is roomboter. In plaats van roomboter gebruik ik een goede plantaardige vervanger zoals Roombeter van BlueBand. Voor de roomkaas crème gebruik je Philadelphia plantaardig in plaats van de gewone versie.

Een gedachte over “Oreo – Hazelnoot rolls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *