chocolade·Recepten

Choco-nootjes

Mijn Guilty Pleasure? Echt… Die Nutella pot! De meeste kilo’s van mijn laatste afvalrace zitten er gewoon weer helemaal aan. Dat komt niet door mij maar door die Nutella pot. Of misschien toch door mij… Ik ben gewoon zwak als het om Nutella ga. Als het alleen om die pot Nutella zou gaan, dan zou het met die kilo’s trouwens wel meevallen. Misschien ben ik op dit moment gewoon helemaal zwak als het om eten gaat. En chocolade is gewoon gevaarlijk. Ik hou er heel erg van (tja, wie niet…) en weet dat het echt op mijn heupen plakt. Toch heb ik periodes dat ik er niet van af kan blijven. Nu zit ik weer in zo’n periode. Het gaat weer over maar nu nog even niet. En daarom geniet ik nu nog even met volle teugen van deze veel te lekkere pure-chocolade-met-Nutella-en-een-hele-hazelnoot-toefjes. Afgekort en simpeler: choco-nootjes. Geniet jij mee?

Dit heb je nodig:
200 gram pure chocolade
150 gram Nutella
30 hazelnoten

En verder:
Spuitzak met spuitmondje
Bakplaat met bakpapier
Evt. thermometer voor tempereren
pan en kom als au-bain-marie
Siliconen spatel

Zo ga je te werk:
Rooster de hazelnoten in een pan, in de oven of in de airfryer. Die laatste vind ik zelf ideaal! 160 graden en dan ongeveer 8-10 minten.
Laat ze volledig afkoelen.
Doe intussen een klein laagje water in de pan en breng het aan de kook.
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe 3/4 in de kom. Zet de kom op de pan met het kokende water.
Smelt de chocolade al roerend.
Haal de kom van de pan, voeg de achtergehouden chocolade toe en roer tot alles gesmolten is.
Voeg de Nutella toe en roer het goed door elkaar.
Laat de chocolade afkoelen tot het dikker begint te worden maar nog niet uithard. Roer het dan nog eens goed door.
Laat was chocolade van de spatel aflopen en kijk of het niet meer samenvloeit met de chocolade maar er op blijft liggen.
Doe het dan in de spuitzak met het spuitmondje.
Spuit kleine rozetten op de bakplaat.
Leg in iedere rozet een geroosterde hazelnoot.
Laat de chocolade uitharden.
Haal de rozetten dan van het bakpapier af en bewaar ze in een trommel of iets dergelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *