chocolade·Kerst·Kleine zoete verleidingen·Sinterklaas

Breekchocolade met Karamel

Snel naar recept
Sinterklaas is het land weer uit en langzaam maar zeker gaan we over naar de kerst. Bij ons liggen er nog wat kruidnoten, die zijn niet gelijk op hoor. Heerlijk om de komende tijd nog in baksels te verwerken. En dat is precies wat ik ook bij deze breekchocolade met karamel gedaan heb. Dit is dus een perfect recept voor net na sinterklaas. Maar ook met kerst sla je er geen gek figuur mee. Een tussen sinterklaas en kerst recept, dus.

Niet te warm en niet te koud

Deze heerlijk zoete traktatie bestaat uit twee lagen en decoratie. De eerste laag is een stevige karamel en daarop een laag knapperige chocolade. Als eerste maak je de karamel. Zodra deze wat afgekoeld is, maar nog wel ze warm is ga je door met de volgende laag, de chocolade. Voor de chocolade is het van belang dat de karamel wel wat afgekoeld maar nog niet koud is. De warmte van de karamel zorgt er namelijk voor de de chocoalde smelt. Is de karamel te warm? Dan zie je dit terug aan de chocolade omdat deze dan ook te warm wordt. Is de karamal te koud? Dan zal de chocolade niet meer smelten. Gebruik je vingers dus om te checken hoe ver de karamel afgekoeld is.

Dit recept doet je wellicht denken aan English Toffee. Het grootste verschil daarmee is dat voor English Toffee de dubbele hoeveelheid boter in de karamel gebruikt wordt. In huize Bakkriebels vinden we deze versie met minder boter vele malen lekkerder. En weet je wat ook nog een meespeelt in de smaak? De decoratie. Ik heb hier dus een handje vol kruidnoten voor gebruikt. Daarnaast ook mini chocolade kruidnoten, een broodbeleg van de Jumbo en sprinkels van Dr. Oetker. Alles bij elkaar vind ik het zelf een heel gaaf en luxe uitstraling gekregen hebben.

Wil je iets lekkers voor de kerstdagen bezorgen bij je familieleden? Zorg dan dat deze breekchocolade erbij zit. Daar doe je iedereen een plezier mee!

Wil je dit recept opslaan op Pintererst? Gebruik onderstaande foto zodat je het recept altijd makkelijk terug kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *