Kerst·Kleine koekjes

Kerstkransjes

Snel naar recept
Ik ben gek op koekjes bakken. Het liefst zou ik altijd een trommel vol zelfgebakken koekjes hebben. Daarbij heb ik een voorkeur voor zandkoekjes. Daar kan je zo fijn mee variëren. Het recept is makkelijk en het resultaat is altijd fantastisch. Neem nu deze kerstkransjes, een perfect koekje voor deze weken. Met een beetje royal icing, wat fondant en sprinkels maak je er leuke eigentijdse koekjes mee. Super leuk om uit te delen aan familie en vrienden in plaats van een kaartje.
Lekker delen

Dat deden wij tenmisten vorig jaar. Ik ben namelijk niet zo van de (kerst)kaartjes versturen en daardoor vallen er hier ook weinig tot het kerstkaartjes op de mat. Vorig jaar wilde ik echter wel heel graag iets geven aan de mensen die dicht om ons heen staan. Iets anders dan een kaartje. En dan kom ik altijd weer bij iets lekkers uit. Dat werden dus deze kerstkransjes. Zandkoekjesdeeg met vanille en kaneel er aan toegevoegd. Heerlijk zijn ze dan!

Het geheim van de decoratie.

Het is geen geheim dat ik gek ben op stempels waarmee je makkelijk met fondant een decoratie kan maken. Vorig jaar ontdekte ik dat je hiervoor ook clear stempels kunt gebruiken. Deze siliconen stempels worden meestal gebruikt om kaarten te maken of voor scrapbooking. Mijn stempels zijn nog nooit in aanraking geweest met (niet eetbare) inkt. Ik weet niet of ik ze gebruikt had voor voedsel als dat wel het geval was geweest. De stempels die ik tot nu toe gebruikte zorgen ervoor dat de lijntjes naar boven drukken. Het gebruik van deze stempels zorgt voor een print in de fondant. Hierdoor kan je iets meer last hebben van het verschuiven. Persoonlijk vind ik kleine stempels het mooist werken, zeker op koekjes die niet zo heel groot zijn. De meeste stempels van de My Prima Planner Clear Stams Christmas zijn ongeveer 1 cm groot. De stempels met de tekst zijn ongeveer 2,5 cm.

Sprinkels

Naast stempels ben ik ook gek op sprinkels. Sprinkelmixen, losse kleuren… Het heeft een onlosmakelijke aantrekkingskracht op me. Niet gek dat mijn mand met sprinkels dan ook uitpuilt. Toch blijf ik nieuwe sprinkels kopen. Vorig jaar bracht Dr. Oetker een enorm leuke sprinkelmix op de markt, ik hoop zo dat die er nu weer komt. Misschien een iets andere zodat ik een goede reden heb om ze nog een keer te kopen? De pot van vorig jaar is namelijk nog niet leeg. Ondanks dat ik ze voor deze kerstkransjes gebruikt heb. Mochten ze niet opnieuw komen: Geen nood er zijn nog veel meer leuke sprinkels te koop. Mijn tip: Koop geen mixen maar kleuren. Ik merk dat ik die toch het meest gebruikt en uit al die verschillende kleuren en soorten mijn eigen mixen maak. Precies hoeveel ik nodig heb en naar eigen voorkeur.

Koemelkvrij

Deze koekjes zijn makkelijk koemelkvrij te maken door het gebruik van plantaardige boter. Gebruik bij voorkeur VioBlock. Dit is de nieuwe naam voor FloraPlant, een merk waar ik in eerdere berichten veel over schrijf. Controleer ook de ingrediënten van de sprinkels.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto zodat je het recept altijd terug kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *