Taarten

No Bake Appeltaart

Snel naar recept

Heb je op een snik hete zomerdag zomaar spontaan trek in appeltaart? Geen probleem! Met dit recept maak jij een heerlijke no bake appeltaart. Door een kant en klare gebaksbodem te gebruiken en die te vullen met een heerlijke appelvulling, heb jij snel en lekker, zonder de oven aan te zetten toch dat stuk appeltaart waar je zoveel trek in had! Een toefje slagroom, banketbakkersroom of Zwitserse room maakt het feestje compleet.

Alle zomerse voordelen op een rijtje

Het eten van een lekker stuk appeltaart is natuurlijk niet alleen voor de hersft en de winter weggelegd. Hier thuis zijn we er gek op. Vooral Steven zou wekelijks wel een stukje appeltaart lusten. In de zomer is het echter een klusje waar ik niet zoveel zin in heb. Het maken van het deeg, de appels schillen en in stukken snijden…. Die tijd besteed ik eigenlijk liever aan andere dingen. Maar ja… Soms wil je toch echt gewoon een stuk appeltaart. En daarom valt deze no bake appeltaart bij ons zo in de smaak. De oven hoeft niet aan, geen deeg maken en een stuk minder appels te schillen.

Appelvulling maken

Omdat de taart niet in de oven gaat en een appeltaart met zachte appelstukken toch het allerlekkerst is maken we voor deze taart een appelvulling. Dat kan je het best vergelijken met kersenvlaaivulling maar dan met appels en rozijnen in plaats van kersen. Appelvulling is niet kant en klaar te koop in de winkel maar wel makkelijk zelf te maken. Dit is misschien wel het stukje dat het meeste tijd kost in de bereiding. Gelukkig hoef je er niet de hele tijd naar te kijken en kan je ondertussen makkelijk even weglopen. Na het schillen en in stukjes snijden van de appel smoor je de appels in water met custard, rozijnen en wat suiker. Na een minuut of tien zijn de appelstukjes zacht en heb je een heerlijke appelvulling.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Onderstaande afbeelding helpt je om deze blog met het bijhorende recept makkelijk terug te vinden.

Wat wil jij? Slagroom, banketbakkersroom of Zwitserse Room

Wat kies jij: Appeltaart met of zonder slagroom? Als je het aan mij vraagt wil ik het allebei niet. Dan kies ik voor wat banketbakkersroom of Zwitserse room erbij. Voor de taart op de foto werd het Zwitserse room. Een makkelijke en snelle wel te verstaan. Eén waarbij je slagroom met mix voor banketbakkersroom en een zakje vanillesuiker lobbig klopt. Na 5 minuten heb je dan een mooie luchtige en lekker Zwitserse room. Heb jij toch liever slagroom? Dan kan dat uiteraard ook. Je hebt genoeg aan één bekertje slagroom.

Koemelkvrij

In de meeste kant en klare gebaksbodem is geen koemelk verwerkt. Let er op dat je het voor aankoop altijd controleert. De slagroom, banketbakkersroom en Zwitserse Room bevatten wel koemelk. Laat deze achterwege voor iemand met een koemelkallergie of maak een koemelkvrije versie.

Een gedachte over “No Bake Appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *