Gebak en Tartelettes

Appelslof met Zwitserse room

Snel naar recept

Sloffen zijn ideale baksels om in korte tijd iets lekkers op tafel te zetten. En je kunt er eindeloos mee variëren. Voor de verjaardag van Steven heb ik 6 verschillende sloffen gebakken. Deze appelslof met Zwitserse Room was er daar één van. De combinatie van appel en Zwitserse room kom je niet dagelijks tegen, maar is er wel eentje die onwijs lekker is!

Een appel kan altijd

Hij smaakt misschien een beetje herfstig, deze slof, maar de smaken appel, kaneel en vanille passen in ieder seizoen. Zeker nu ook, in de winter. Nu zijn de appels nog steeds heel erg lekker, vind ik. Naarmate we weer meer naar de zomer gaan geef ik toch de voorkeur aan ander fruit. Maar tot die tijd geniet ik van een heerlijke appel ‘uit het vuistje’, een warme appel met kaneel in plaats van groente of zoals bij deze slof: Verwerkt tot een appeltaartvulling.

Sloffenvorm

Heb jij een sloffenvorm in huis? Als je die niet hebt is het ook mogelijk om deze slof in een springvorm te bakken. Doe het recept dan voor de zekerheid keer twee. Zelf heb ik inmiddels twee sloffenringen, de standaard nietverstelbare vorm en deze in – ik noem het maar – scheepsvorm. Die kocht ik een hele poos terug in een kaaswinkeltje, het was een vorm die ooit door een bakker gebruikt werd. Deze vorm is net zo groot als de normale sloffenvorm van bijvoorbeeld Bakken met Niels.

Wil je dit recept opslaan om op Pinterest later te maken? Met onderstaande foto kan je het recept makkelijk terug vinden.

Appeltaartvulling

Oef… Je zou toch bijna de recepten die al langer geleden gepubliceerd zijn vergeten? Heel vaak maak ik dingen maar één keer. Maar basisrecepten gebruik ik veel en veel vaker. Eén van die basisrecepten is de appelvulling. Voor deze slof heb ik dat recept ook weer eens gebruikt. In een ietsje aangepaste vorm. Mocht je nu te veel hebben (maak ook gerust iets extra’s), dan is deze vulling ook heel erg lekker op pannenkoeken of als vulling in een appelflap.

Koemelkvrij

Wil je dit recept koemelkvrij maken? Let er bij het maken van het sloffendeeg dan op dat je geen roomboter maar een 100% plantaardige, roomboter vervanger gebruikt. Mijn favorieten hiervoor zijn BlueBand of VioBlock. Dit zijn beide echt hele lekkere smaakvolle vervangers. Lastiger is het om slagroom te vervangen. Tegenwoordig gebruik ik hiervoor altijd Alpro Soya Whipping, maar echt 100% blij ben ik daar niet mee. Echter is die wel het makkelijkst verkrijgbaar, waardoor ik toch telkens daar weer bij uitkom. Normaal gesproken maak je banketbakkersroom met melk. Zelf kies ik er echter voor om hiervoor ook Alpro Soya Whipping te gebruiken. Dit heeft als voordeel dat je geen half pak overhoud of een extra ingrediënt nodig hebt. Mijn ervaring met alternatieve melksoorten is dat het hier altijd te lang in de koelkast blijft staan en ik het daardoor meer dan eens weg moet gooien.

4 gedachten over “Appelslof met Zwitserse room

  1. Goedemorgen Loeke,

   Dat is vreemd, want ik kan het recept wel zien. Heb het voor de zekerheid nog even via iemand anders gecheckt, maar ook zij kan het recept zien.

   Groetjes,

   Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *