IJs

Simpelste bananenijs…

Al inspiratie zoekend op Pinterest vond ik het meest simpele, gezonde en lekker ideetje voor een verfrissing op zo’n bloedje hete nazomerse dag als vandaag en morgen voorspeld wordt. Dat het zo lekker was wist ik nog niet toen ik het ideetje vond. Maar met 2 kinderen in huis elke dag wel ijs en banaan willen moest ik dit echt uitproberen. Dan heb ik gelijk 2 vliegen in 1 klap: Bananenijs. En het was super geslaagd! Niet alleen voor hun. Zelf vond ik het ook ontzettend lekker. Omdat het vandaag zo bloedje heet wordt kan ik niets anders dan deze verfrissing met jullie delen. Een extra receptje (nou ja… recept…) dus voor deze week. Als je bana(a)n(en) in huis heb ben je eigenlijk al klaar. Je hoeft alleen nog naar je vriezer te lopen en daarna te wachten. Dat is dan wel weer jammer!

 Dit heb je nodig voor 6 ijsjes:

3 (kinder) bananen

100 gram chocolade

30 gram zonnebloemolie

musketzaad, nougatine, gehakte noten o.i.d.

En verder:

6 Lollistokjes o.i.d.

stukje bakpapier

2 pannetjes die precies in elkaar passen

deksel

glas

Zo ga je te werk:

Snij de bananen door de helft.

Haal de schil van de halve banaantjes.

Steek de lollystokjes in de halve bananen.

Leg het bakpapier in de vriezer. Leg daarna de banaantjes op het bakpapier.

Laat het zo ongeveer 5-8 uur invriezen.

Smelt 2/3 van de chocolade au-bain-marie. Haal, zodra de chocolade gesmolten is de bovenste pan van de hittebron. Voeg het overige deel chocolade toe en roer tot alle chocolade gesmolten is.

Voeg de zonnebloemolie toe en roer tot het goed met elkaar gemengd is.

Doe de chocolade in een glas.

Strooi een ruime hoeveelheid sprinkels o.i.d. op het deksel.

Haal de bananen één voor één uit de diepvries.

Dompel ze in de chocolade. Tik de overtollige chocolade er goed van af.

Dip de chocoladebananen in de sprinkels.

Leg de bananen terug in de diepvries tot je ze op eet.

Tip:

Uiteraard zijn de bevroren bananen ook lekker zonder sprinkels en/of chocolade.

Je kunt de bananen langer bewaren dan 8 uur. Haal ze dan na 8 uur van het bakpapier en bewaar ze verder in een plastic zakje.

dsc04786-met-watermerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *