Gebak en Tartelettes·Grote koeken

Abrikozenkruimel boterkoek

Snel naar recept

Hoe maak je van een simpele boterkoek een ware traktatie? Dat hoeft zo moeilijk niet te zijn. Voeg er wat verse abrikozen aan toe. Dan nog een laagje kruimeldeeg er op en je hebt een heerlijke traktatie. Zonder dat het je heel veel moeite kost.

Boterkoek is een typisch Nederlandse lekkernij. Het is zowel in de supermarkt als bij de bakker te koop. En ook menig thuisbakker bakt boterkoek. Niet gek, want met slechts een handje ingediënten en een paar minuten tijd maak je in een handomdraai een boterkoek. Op de één of andere manier vind ik die een gewone boterkoek wel lekker maar mis ik er toch wat in. Dat is dan ook reden waarom er op de blog, naast het basisrecept voor boterkoek, ook nog diverse andere variaties op de blog te vinden zijn. Voor de chocolate chip – kokoskoek online kwam was het ruim 3,5 jaar geleden dat er een boterkoek recept online kwam!

Na het maken van dat recept had ik nog wel een paar ideeën. Zo stond het idee van een boterkoek met abrikozen mij wel aan. Het kon niet anders of dat moest een fantastische combinatie zijn. Toen ik onlangs bij AH was en een bak abrikozen met 35% korting tegenkwam wist ik dat het tijd was voor een abrikozenkruimel boterkoek.

Wil je dit recept later makkelijk terug kunnen vinden? Sla dan onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden op.

3 gedachten over “Abrikozenkruimel boterkoek

  1. Ha Marga,

    Ja hoor, dat is ook mogelijk. Perzik kan je op dezelfde manier gebruiken. Bij aardbei ben ik daar niet helemaal zeker van. Ik heb namelijk geen ervaring met het meebakken van aardbeien. Mocht jij het uitproberen dan ben ik erg benieuwd naar jouw ervaring hiervan.

    Groetjes,

    Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *