Gebak en Tartelettes

Aardbeien – Frambozen tartelette

Snel naar recept

Oh man! Wat kan je blij zijn als het echte plaatje er net zo lekker uit ziet als het plaatje in je hoofd. Om dan nog maar te zwijgen over de smaak. Aardbeien en frambozen zijn een heerlijke combinatie. Tel daar nog de bite van een krokant krakend deeg bij op en een zachte amandel-vanille vulling. Deze tartelettes zijn zo fantastisch lekker! En makkelijk om te maken. Als je het rusten en afkoelen niet meerekend, lukt het jouw om dit met ongeveer een half uur te maken. Een ideaal recept om komende zondag voor moederdag te maken dus.

Eindelijk gelukt: Koemelkvrije gele room

Na een koemelkvrij bakavontuur van ruim jaar kan ik wel zeggen dat ik flink wat dingen koemelkvrij weet te maken. Over een paar dingen ben ik, tot nu toe nog niet helemaal tevreden. Dat zijn dingen waar ik mee aan het experminteren ben. De fases waarin zich die experimenten zich bevinden variëren van: ‘Brr… Dit moet helemaal anders!’ tot ‘Mmm… Dit is blogwaardig!’ Mijn eerste gele room experiment viel absoluut in de eerste categorie. Afgelopen weken heb ik daarom nog maar eens een paar pogingen gedaan. En inmiddels ben ik zover dat ik het recept met jullie kan delen. Wellicht ga ik er nog wat aan finetunen maar voor nu ben ik erg tevreden! Het hoeft niet hetzelfde te smaken als de versie met koemelk, als het maar net zo lekker is.

Amandel – vanille vulling

Met de gele room heb ik een heerlijke amandel-vanillevulling gemaakt. Door de gele room te mengen met amandelspijs krijg je een soort frangipane, maar dan anders. Minstens zo lekker als de echte frangipane. Het kost alleen iets meer moeite omdat je hiervoor eerst een gele room moet koken en af laten koelen. Laat je daar echter niet door tegenhouden, het is de moeite absoluut waard.

Bonne maman meer fruit ~ minder suiker fruitspread in de smaak Aardbeien en Frambozen

Waar de amandel-vanille vulling zorgt voor iets meer werk, haal je de ‘verloren tijd’ weer in met het gemak waarmee je de geleilaag boven op maakt. Deze laag is niet meer en niet minder dan fruitspread met gelatine. Je koopt deze fruitspread nu bij AH voor €3,51. Omdat de fruitspread minder suiker bevat dan een normale jam proef je de vruchten extra goed en dat wil je hebben! Door de fruitspread te verwarmen wordt hij helemaal vloeibaar. Dit is nodig om de gelatine er in op te kunnen lossen. Week je gelatine minimaal een half uur in koud water. Het liefst nog langer trouwens. Doe me een plezier en vergeet de 5 minuten die op de verpakking staan. De gelatine zal dan nooit zijn volledige bindingskracht krijgen.

Waarom heet dit fruitspread en geen jam?

Het is vast geen verrassing meer voor jullie, toch zeg ik het nog maar eens een keer: De fruitspreads van Bonne Maman zijn ideaal om te gebruiken in de keuken. Natuurlijk zijn ze lekker op brood en/of een beschuit, maar nog beter is het om ze in je baksels te verwerken. Deze fruitspreads bevatten minder suiker en meer fruit. Jam mag geen jam heten als het niet tenminste 55% suiker bevat, dit is zelfs bij wet bepaald. Wist jij dat? De fruitspreads van Bonne Maman bevatten 30% minder suiker, maar zijn nog steeds vol smaak. Persoonlijk vind ik ze zelfs veel en veel lekkerder dan echte jam. Dat ik fan ben bewijst de hoeveelheid recepten met de fruitspreads wel. Om maar even wat te noemen: Een monchoutaartje met de abrikozen fruitspread, krokante anijsbiscuits met aardbeien fruitspread, macarons met ganache en frambozen fruitspread en Anijscruffins met vijgen fruitspread.

Koemelkvrij

Dit is recept is door mij koemelkvrij gemaakt. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van een iets ander recept voor gele room dan ik hiervoor gebruikte. Bij de ingrediënten zal ik dit zo duidelijk mogelijk aangeven. Het deeg van de tartelettes is gemaakt met FloraPlant. Deze plantaardige boter is mijn favoriete boter om te verwerken in baksels. Op de tartelettes zie je mooie chocolade krullen liggen. Deze krullen zijn zelfgemaakt van een reep witte rijstmelk chocolade die ik bij AH kocht. Hoe je deze krullen maakt lees je in dit artikel.

Wil je dit recept bewaren op één van je Pinterest borden? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je het recept makkelijk terug kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *