Overige

Chocoladekrullen maken

Hoppa… Supersnelle, doe-je-even-lekker-zelf-1-minuutje-werk chocoladekrullen. Geen gezeur met tempereren, geen geknoei met chocolade smelten, geen getob met een thermometer. Voor deze super easy chocoladekrullen heb je maar 2 dingen nodig. Chocolade… natuurlijk! Een reep om precies te zijn. Kleur maakt niet uit. Smaak doet er ook niet zo toe. Neem alleen geen reep waar iets aan toegevoegd is. Dus kies voor een pure, een melk, een witte of een extra pure. Tuurlijk kan je ook voor zo’n andere, verleidelijk lekkere hazelnootmelk reep kiezen. Tuurlijk kan dat… hou die er ook vooral bij maar gebruik die om een stukje er af te breken en dat heerlijk in je mond te laten verdwijnen. Hoe donkerder de chocolade hoe nadrukkelijker de smaak van de chocoladekrullen. Net als met alle andere chocoladekrullen. Afhankelijk van waar je het voor nodig hebt of wat je persoonlijke voorkeur heeft kan jij vanaf nu zelf deze chocoladekrullen maken.

DSC02729 met watermerk

DSC02739 met watermerk

Dit heb je nodig:

een reep chocolade, formaat en smaak onbelangrijk

En verder:

Dunnerschiller (Ja echt… Een dunschiller!)

Zo ga je te werk:

Neem de reep in je handen en schaaf met de dunschiller over de lange kant van de chocoladereep chocoladekrullen van de reep.

Zo makkelijk is het dus…

DSC02731 met watermerk

Nog even wat tips:

De chocolade werk het beste als hij op de juiste temperatuur is. Kamertemperatuur is sowieso een must.

Een reep die te warm of te koud is geeft slierten geen krullen.

Per reep is het verschillend wat de juiste temperatuur is. Hoe donkerder de reep hoe warmer hij moet zijn.

Is de reep te koud? Warm hem op met de volle lengte van je hand en schaaf daarna tot hij weer slierten gaat geven. Maak hem dan weer warm met je hand.

Is de reep te warm geworden / gaat hij smelten? Leg hem heel even in de koelkast, zomaar een paar minuutjes. Daarna kun je weer verder.

Pure chocolade krullen:

DSC02761 met watermekr

Melk chocolade krullen:

DSC02733 met watermerk

Witte chocolade krullen:

DSC02727 met watermerk

2 gedachten over “Chocoladekrullen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *