Kleine koekjes

Krokant anijsbiscuit met jam en aardbeien

Snel naar recept

De zomer is voorbij maar ik kan nog even geen afscheid nemen van de lichte en luchtige receptjes. Nu het weer omslaat is het hoog tijd voor een allerlaatste baksel met zomerkoninkjes. Ik combineerde aardbeien met Bonne Maman aardbeienjam ‘Meer fruit – minder suiker’ en een krokant biscuit met een snuf anijs er door. Heerlijk!

Net een beschuitje

Heb jij een idee wat krokant biscuit is? Het is eigenlijk hetzelfde als de biscuit die je voor een slagroomtaart bakt. Haal je het biscuit uit de oven dan is deze heerlijk zacht en sponzig. Om deze biscuits krokant te krijgen droog je ze daarna nog een uurtje in de oven. Zo veranderd de sponzige biscuit in een heerlijk knapperig plakje dat net een beschuitje is.

Bonne Maman Aarbeienjam Meer Fruit- Minder Suiker

Eten jullie weleens een beschuitje met aardbeien? Alleen aardbeien op een bescuit is maar een droge hap. Kies ik voor boter dan ben ik geneigd om er suiker op te doen. Met jam kies ik voor de gulden middenweg. En sinds de Zomer foodybox van ‘Kroon op het werk’ bezorgd is, kies ik voor de Bonne Maman jam met minder suiker. Een heerlijke jam waar 67 gram fruit per 100 gram jam is gebruikt. Dit is maar liefst 30% minder suiker dan in een gewone aardbeienjam. Naast aardbeien wordt er voor deze jam ook zwarte bessensap gebruikt. Ik vind het een heerlijke jam. Een gewone aardbeienjam vind ik vaak te zoet maar deze heeft voor mij een betere balans. In het voorjaar ontdekte ik, dankzij de Lente-foodybox, ook de abrikozenjam meer fruit – minder jam en maakte daar een heel lekkere monchoutaart met abrikoos mee.

De laatste zomerkoninkjes

Er zijn van die dingen die mis je vooral als je ze niet heb. Zo mis ik lekkere mandarijnen in maart. Vind ik de appels in juli en augustus niet zo smakelijk. Kan ik nu al niet meer wachten tot er weer goede kersen, abrikozen, perzikken en nectarine zijn. En zo zit het ook met aarbeien. Hoewel je ze het hele jaar door kan kopen, zijn ze in de zomer het allerlekkerst! September is zo’n een beetje de laatste maand dat de aardbeien naar de zomer smaken. Ik was dan ook verrast dat deze aardbeien de lekkerste van het jaar waren! Ze waren zo heerlijk zoet, niet overrijp en allemaal even mooi en gaaf.

Koemelkvrij

In dit recept wordt geen slagroom, melk of boter gebruikt. Er hoeven dan ook geen ingrediënten vervangen te worden om het recept koemelkvrij te maken.

Dit recept bewaren ter inspiratie of op later te maken? Sla onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden op.

2 gedachten over “Krokant anijsbiscuit met jam en aardbeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *