Heb jij dat ook? Dat je mee wilt gaan in de trend van het alles zelf maken? Ik heb dat wel! Of eigenlijk… Ik had dat. Maar ik kom er meer en meer achter dat het af en toe toch zo handig is dat er kant en klare mixen bestaan. Dus ben ik nu van de gulden middenweg. Bijna alles zonder mixen, maar af en toe grijp ik, zonder enig schuldgevoel gewoon lekker naar een mix. Is er een (hobby)bakker in jouw buurt die roept dat een mix echt niet kan? Verwijs hem dan even naar de eerste de beste profeccionele bakker in de buurt om daar de voorraad te controleren. Wedden dat je bij 9 van de 10 bakkers mixen tegenkom? Ik verbaasde mij in ieder geval over het voorraad magazijn van onze plaatselijke bakker.
Een van de dingen die banketbakkers veel gebruiken in dus gele roompoeder waar ze, uiteraard gele room mee maken. Als consument kunnen we deze roompoeder ook kopen, in een kleinere verpakking. Je vind deze roompoeder in het bakschap, onder de naam ‘Mix voor banketbakkersroom’. Wat deze roompoeder met Zwitserse room te maken heeft? Alles! Zwitserse room is namelijk niets meer dan een samenvoeging van slagroom en banketbakkersroom. En zo bedacht ik mij op een dag dat het zomaar mogelijk zou zijn dat je met een potje slagroom en dat zakje roompoeder heel makkelijk Zwitserse room zou kunnen maken. En tadam: met slechts 3 ingrediënten en in minder dan 10 minuten tijd kan jij Zwitserse room maken. Als dat geen hoeraatje waard is! Hoera!
Dit heb je nodig:
250 ml slagroom
1 zakje vanille suiker
30 gram mix voor banketbakkersoom
evt. naar smaak schepje kristalsuiker extra
Zo ga je te werk:
Klop de slagroom langzaam op tot hij wat dikker begint te worden.
Voeg de vanillesuiker en de mix voor banketbakkersroom toe.
Mix tot de slagroom dik lobbig is.
Laat de Zwitserse room opstijven in de koelkast.
Bewaar de Zwitserse room of je baksels met deze vulling altijd in de koelkast.
Wil je ook die lekkere torentjes maken van deze foto?
Dit heb je nodig:
Bladerdeeg
Aardbeienjam
Aardbeien
Ei gemengd met een slokje melk
Spuitzak met stervormig spuitmondje
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Steek daarvoor rondjes uit bladerdeeg.
Bestrijk het met losgeklopt ei. Herhaal dit na ongeveer 15 minuten nog een keer.
Bak het bladerdeeg in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Laat de rondjes volledig afkoelen.
Snij ze open met een scherp gekarteld mes.
Vul het met een klein beetje aardbeienjam.
Doe de Zwitserse room in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
Spuit een rozet room in de onderste helf.
Leg de tweede helft er op. Spuit nog een klein toefje boven op en leg hier een aardbeitje op.
Hallo, idd een heel simpele manier.
Ik doe altijd als ik Zwitserse room maakte, de gele roofmoorden met melk aanmaken.
In aparte kom slagroom opkloppen en dat dan voorzichtig door de gele room.
Krijg temets gelijk trek in een puddingbroodje,
Heb alweer veel blogjes gemist om te lezen.
Maar hoop weer wat , meer regelmaat te krijgen.
Ben gewoon onrustig om wat er heerst,ben gewoon opgejaagd.
Heb net tegen mezelf gezegd en nu kijk je niet meer op nu,1 x per dag.
En dan denk ik wat een droeve toestand en waar moet t heen.
Er is niets onzekerder dan het leven en niets zekerder dan de dood .
Groet van Hilda
Ja, zoals jij het zegt kan het ook. Nadeel is alleen dat hij dan sneller ‘instort’. Deze is echt zo gepiept en stort niet meer in. De grootste kunst is juist om de slagroom niet te stijf te kloppen. Doe je dat wel, dan wordt het erg stevig.
De blogjes kwamen 2 weken lang 5x per week. Omdat iedereen thuis kwam, kreeg ik zomaar dat idee. Maar nu ga ik weer terug naar 2x per week.
Van elke dag zoveel nieuws wordt je inderdaad heel benauwd. Ik las nooit nieuwsberichten, nu wel maar eigenlijk moet ik er maar weer mee stoppen. Tenslotte deed ik het niet voor niet 😉
Hallo
Wat ik me afvraag, is of de toefjes op de lettertaart niet in zullen zakken?. Zijn ze stevig genoeg. Ook als je de cijfertaart een paar uur hebt staan.
Kun je trouwens zo’n cijfertaart een dag vantevoren maken of is de koek dan helemaal zacht?
Hoor het graag.
Mvg Bauke
Ha Bauke,
De toefjes op de taart zakken inderdaad niet in. De crème is stevig genoeg om het gewicht te dragen. De cijfertaarten staan bij mij bij voorkeur juist iets langer dan een nacht. Dan is de koek iets zachter geworden maar zeker niet zacht. Dit is wel op basis van een crème vulling. kies je voor bavarois of een andere slagroom vulling dan zal de koek veel eerder zacht zijn en zelfs zompig kunnen worden.
Groetjes, Adrienne