Kerst·Voor en met kinderen

No bake – kaakjeshuisjes

Vandaag heb ik een super leuk ‘knutsel’ idee voor jullie. En niet alleen voor jullie. Dit is ook super leuk om te doen met kinderen. Zelf heb ik ze, naast thuis met de kinderen, ook met de ouderen op mijn werk gemaakt. Die vonden het ook geweldig om een huisje te zien groeien. Dus wellicht ook een tip voor alle activiteiten begeleiders. En ja… Ik snap dat je dat nu even niet kan doen, maar laten we met elkaar hopen dat deze crisis voorbij gaat en we ons normale ritme weer op kunnen pakken. Met een paar simpele, en goedkope ingrediënten zet je zo een geweldig huisje in elkaar. Zonder bakken! En juist dat maakt deze huisjes zo leuk om te maken met kinderen en met ouderen. Of voor ouderen. Heerlijk even met elkaar aan de slag, als het schoolwerk gedaan is. Met een muziekje aan en een flink glas verse jus d’Orange. Wie nu goed naar de foto’s kijkt snapt vast wel dat het niet echt de bedoeling wat om dit artikel nu te plaatsen. Dan kan je vast ook wel invullen dat er eigenlijk een beker warme chocolademelk en een kerstmuziekje had moeten staan, haha. Maar waarom zou ik dit artikel uitstellen tot de kerst? Ik weet zeker dat er moeders zijn die opzoek naar zijn simpele, goedkope, lekkere en makkelijk verkrijgbare activiteit-ideeën.

Deze huisjes hebben Steven en Rosalie vorig jaar gemaakt.

Dit heb je nodig voor 3 huisjes:
1 pak kaakjes
1 eiwit
1 bus poedersuiker
citroensap
versiering naar keuze, bijvoorbeeld sprinkels maar snoepjes kunnen ook

En verder:
spuitzakje
mes zonder kartels

Zo ga je te werk:
Maak als eerste een dikke icing van 1 eiwit, een buspoedersuiker, wat citroensap en een paar druppels water.
Doe de icing in een spuitzakje
Snij de kaakjes zoals op onderstaande foto.
Links boven zijn 2 hele kaakjes voor het dak.
middenboven zijn 2 kaakjes waar aan één lange kant een dun reepje afgesneden is. Ook aan de beide zijkanten snij je een reepje af.
Rechts boven zijn de voor- en achterkant. Snij hier een puntje aan.
De 4 kaakjes aan de onderkant zijn het plateau waar je het huisje en je tuintje op bouwt. Snij bij alle 4 een stukje van de lange en korte kant af.

Plak de 4 kaakjes voor de onderkant met icing aan elkaar. Leg ze eventueel even op een stukje bakpapier, zodat het nergens aan vast kan plakken.
Je kan ook 2 kaakjes in plaat van 4 gebruiken. Je hebt dan geen tuin om te versieren.
Versier ook alvast verschillende onderdelen van het huisje. Gebruik de icing als ‘plaksel’ voor de versieringen.
Toch eerst liever in elkaar zetten? Dat kan ook maar dan zijn bijv. de sprinkels op het dak niet meer mogelijk. En ook de raampjes aan de zijkant zijn lastiger.

Plak eerst de achterkant op de onderkant. Plak daarna de zijkanten er tegen aan en als laatste de voorkant. Mijn ervaring is dat de achterkant met één zijkant voldoende steun aan elkaar hebben. Mochten ze toch uit elkaar vallen, stut het dan even met een glas o.i.d.

Plak als laatste het dak erop. Spuit hiervoor icing op de aangsneden delen van het huisje. Dus daar waar je op de foto hierboven tegen aan kijkt.
Het dak heeft misschien wat meer steun nodig. Je kan ook de icing even een halve minuut laten drogen voor je het dak er op plakt.

Versie de huisjes nu verder naar eigen inzicht.

En nog even een schattig romantisch huisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *