Hartig

Hapjes: 5x luxe variëren met carpaccio

Zijn er meer carpaccio lovers onder mijn volgers? Ik vind het echt fantastisch lekker! Toen we onlangs uit eten gingen, ontdekte ik dat je met carpaccio heel veel kan variëren. Dat maakte dat ik vol inspiratie zat voor een nieuw hartige hapjes artikel. Wist je dat de hartige (verjaardags)hapjes allemaal in de top van de meest bezochte artikelen staan? Hoogste tijd om te gaan kijken of deze ook zo goed gaat scoren bij jullie 😉 In dit artikel laat ik jullie dus zien dat niet alleen rundercarpaccio lekker is. Ook andere flinterdun gesneden worst soorten smaken heerlijk als een carpaccio. En wat denk je van een twist geven aan de klassieke carpaccio? Met dit artikel kan je echt alle kanten op. En nu ben ik benieuwd: Welke hapje is jouw favoriet?

Carpaccio – pasta salade in een glaasje
Deze zomer ontdekten wij de koude pasta salades. En dan vooral de salade met pesto en carpaccio. Zo ontzettend lekker! Serveer deze koude pasta salade eens in een leuk klein glaasje. Dan heb je echt een heerlijk hapje voor je bezoek.

Dit heb je nodig:
pasta naar keuze
pesto
rucola
oude kaas, in kleine vierkante stukjes gesneden
geroosterde pijnboompitten
runder carpaccio
carpaccio dressing

En verder:
kleine glaasjes

Zo ga je te werk:
Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven, giet het daarna af en laat het volledig afkoelen.
Meng de koude pasta met pesto. Voeg pesto naar eigen smaak toe.
Vul ieder glaasje met wat pasta pesto.
Vul de glaasjes daarna afwisselend met wat stukjes oude kaas, rucola, stukjes carpaccio en pijnboompitten.
Drup voorzichtig nog wat carpacciodressing er over.

Tip:
Ik gebruikte ongeveer 2 theelepels pasta en 1,5 plakje carpaccio per glaasje.

Stokbroodje met rosbiefcarpaccio en truffelmayonaise
Deze stokbroodjes zijn een absolute dit-wil-je-serveren. In plaats van carpaccio gebruikte ik dungesneden rosbief. En dat is echt zoooohooo lekker! Ik at rosbiefcarpaccio voor de eerste keer bij Loetje en was totaal verkocht. Wat is dit lekker. Daarnaast voegde ik er kappertjes aan toe, wat een lekkere toevoeging is dat.

Dit heb je nodig:
stokbrood naar keuze
dungesneden rosbief
truffelmayonaise
kappertjes
pijnboompitten
rucola
oude kaas, in kleine vierkante stukjes gesneden

Zo ga je te werk:
Besmeer de stokbroodjes met een dunne laag truffelmayonaise.
Verdeel hier een plakje rosbief over.
Garneer het met een blaadje rucolasla, wat kappertjes, pijnboompittjes en oude kaas.

Bruchetta met runderrookvlees en truffelmayonaise
Als je op zoek bent naar een wat goedkoper alternatief voor carpaccio dan is runderrookvlees een goede. Qua smaak is het wat pittiger dan carpaccio, qua uiterlijk kan het elkaar evenaren. Zoek een mooie dun gesneden runderrookvlees, dat komt de carpaccio beleving nog meer ten goed.

Dit heb je nodig:
stokbrood
zonnebloemolie
peper en zout
runderrookvlees
truffelmayonaise
oude kaas
pijnboompitten
kwartel eitjes
rucola

Zo ga je te werk:
Kook de kwarteleitje 3 minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water.
Snij het stokbrood in dunne pakken.
bestrijk beide kanten van de plakjes met zonnebloemolie en bestrooi ze licht met zout en peper.
Bak de stokbroodjes ci. 8 minuten op 160 graden, in de airfryer. Voor de oven hou je 180 graden en ongeveer 10-12 minuten aan.
Laat de bruchatta’s volledig afkoelen.
Pel de kwarteleitjes en snij de door de helft.
Smeer op iedere bruchatta wat truffelmayonaise.
Leg er een plakje runderrookvlees op.
Vervolgens wat rucola, pijnboompitten en oude kaas.
Als laatste leg je het kwarteleitje er bij.

Soepstengel met carpaccio en truffelmayonaise
Carpaccio met truffel is een favoriet smaakcombinatie bij velen. Voor dit hapje heb ik weer voor deze combinatie gekozen. Niet echt verrassend, dus. Wat wel verrassend is, is dat de carpaccio en truffelmayo in dit geval gecombineerd worden met een soepstengel. Knapperig en licht van smaak is het, in mijn ogen de perfecte aanvulling op deze traditionele combinatie.

Dit heb je nodig:
soepstengels
carpaccio
parmezaanse kaas
rucola
truffelmayonaise
pijnboompitten

Zo ga je te werk:
Verdeel de carpaccio in porties van ci. 2 plakjes.
Leg op ieder portie wat rucola, kaas en pijnboompitten.
Breek of snij de soepstengels door de midden. Zorg dat je net zoveel halve soepstengels hebt al porties carpaccio.
Steek een uiteinde van de soepstengel in de truffelmayonaise en draai hem even goed rond. Trek, met een ronddraaiende beweging de soepstengel uit de truffelmayo. Eventueel langs de rand van het potje om een overdosis te voorkomen 😉
Leg de soepstengels met mayonaise op de carpaccio.
Rol de carpaccio rond het soepstengel.

Tip:
Deze variant laat zich niet zo makkelijk voorbereiden, helaas. Dan wordt de soepstengel taai.
Dit is ook heel erg lekker bij (tomaten)soep.

Carpaccio tapenade met honing-mosterd-pesto dressing
Tapenade, dat is iets waar je mij gewoonlijk niet echt warm voor krijg. Tot ik bedacht dat je dit wellicht ook van carpaccio kan maken. Dat klinkt al een stuk lekkerder! En inderdaad: Dit smaakt mij heel wat beter. Op een stokbroodje met wat honing-mosterd-pesto dressing heb je echt een heerlijk hapje. Voor zowel de tapenade als de dressing gebruikte ik de Extra Vergine Olijfolie van Filippo Berio. Deze ontving ik de Foodybox herfst.

Dit heb je nodig:
Voor de tapenade:
150 gram (kakel)verse biefstuk
45 gram oude kaas
15 gram rucola
15 gram pijnboompitten
zout
peper
35 ml Extra Vergine Olijfolie Filippo Berio

Voor de dressing:
30 ml Extra Vergine Olijfolie Filippo Berio
15 gram mosterd
5 gram honing
15 gram pesto

En verder:
Hakmolen

Zo ga je te werk:
Doe alles voor de tapenade in de hakmolen en maal het fijn.
Meng de ingrediënten voor de dressing met een vork door elkaar.
Server de tapenade en de dressing met bijvoorbeeld een stokbroodje.

Hier vind je nog meer hapjes inspiratie:
5 x luxe toastjes met vis
5x inspiratie met wrap hapjes
5x inspiratie met mini pasteibakjes
6x luxe ei hapjes
5 x luxe kaashapjes
5x luxe worsthapjes

Wil je dit artikel pinnen op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding.

3 gedachten over “Hapjes: 5x luxe variëren met carpaccio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *