Hartig

Verjaardags hapjes: 5x wrap hapjes

Tot een aantal jaar terug deelde bijna niemand wraps als verjaardagshapjes. Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken en willen we ook daar steeds meer mee variëren. Zelf doe ik daar ook aan mee en ik maakte daarom 5 variaties die ik maar al te graag met jullie wil delen. Ik ben nog lang niet uit gevarieerd dus wie weet komt er nog eens een vervolg op. Ik gebruikt deze keer de medium wraps. Deze snij ik in 5 gelijke delen. Het is ook mogelijk om de wrap is huishoudfolie te bewaren. Dit is wat praktischer dan allemaal prikkertjes in de koelkast. Het nadeel is dat het je dan weer meer werk geef voor je het kan serveren. Kijk zelf maar wat jouw voorkeur heeft. Ik beschrijf die variant met prikkertjes 😉

Roomkaas – kalkoenfilet wrap:

 

Dit is de simpelste wrap die er tussen zit. En misschien bij jou ook al bekend als variatie met kipfilet. De wrap is er niet minder lekker om. Ik maakte hem deze keer niet met Philadelfia maar met Verse roomkaas met bieslook van Windmolen. Verder voegde ik er nog wat bieslook en veldsla aan toe. Simpel maar wel erg lekker deze dus!

 

Dit heb je nodig per wrap:

50 gram kalkoenfilet (ongeveer 3 plakken)

eetlepel roomkaas met bieslook

handje veldsla

peper

zout

bieslook

Zo ga je te werk:

Smeer de wrap in met de roomkaas.

Leg de plakjes kalkoenfilet er op.

Daar de veldsla, bieslook en wat peper en zout op.

Strak oprollen, 5 prikkertjes er in prikken en doorsnijden.

Bewaar de wraps tot serveren in de koelkast.

 

Rookvlees – ei wrap

Deze wrap is echt heel erg lekker! Een variatie op het bekende ei – rookvlees hapje. Maar dan in een wrap. Door het mayonaise – yoghurtsausje is het zeker geen droge hap. En wat extra pit krijgt de wrap door naast peper en zout ook wat knoflookpoeder toe te voegen.

Dit heb je nodig per wrap:

30 gram rookvlees (ongeveer 3 plakken)

 1/2 eetlepel Fritessaus (ik gebruik de friteslijn van Remia)

1/2 theelepel yoghurt

snufje peper, zout en knoflookpoeder,

1/2 gekookt ei

veldsla

 

Zo ga je te werk:

Meng de fritessaus met de yoghurt en voeg hier peper, zout en knoflookpoeder naar smaak aan toe.

Smeer dit op de wrap.

Beleg de wrap daarna met de rookvlees.

Prak het ei in fijne stukken.

Verdeel het ei over de rookvlees.

Verdeel een handje veldsla over het ei.

Dan strak oprollen, 5 prikkertjes er in, doorsnijden en in de koelkast bewaren tot serveren.

 

Filet American – ei wrap:

Eigenlijk ook vrij klassiek. Wie eet er niet af en toe een broodje met Filet American met gekookt ei? Maar ook deze mag niet in het lijstje met favoriete wraps ontbreken.

Dit heb je nodig per wrap:

2 eetlepels Filet american

1/2 eetlepel fritessaus

1/2 theelepel yoghurt

peper en zout

1/2 gekookt ei

veldsla

Zo ga je te werk:

Smeer de wrap in met de Filet American.

Meng de fritessaus met de yoghurt en peper en zout naar smaak.

Verdeel dit over de Filet American.

Prak het 1/2 gekookte ei fijn.

Verdeel het ei over de wrap.

Verdeel een handje veldsla over de wrap.

Rol hem strak op, steek er 5 prikkertjes in en snij hem in gelijke stuk.

Bewaar ook deze wrap in de koelkast tot serveren.

 

Kip – kerrie – ananas wrap:

Deze wrap is mijn favoriet  van het moment! Hij is, door de ananasroomkaas heerlijk fris en een tikkeltje fruitig van smaak. De kerrie zorgt voor wat pit en smaak.

Dit heb je nodig per wrap:

1 eetlepel Ananasroomkaas

50 gram kipfilet (ongeveer 3 plakken)

kerriepoeder

veldsla

Zo ga je te werk:

Smeer de wrap in met de ananasroomkaas

Verdeel de kipfilet er over.

Bestrooi de kipfilet met wat kerriepoeder.

Verdeel de veldsla er over.

Rol de wrap op, steek er 5 prikkertjes in en snij hem in stukjes.

Bewaar de wrap tot serveren in de koelkast.

 

Rosbief – truffelmayonaise wrap:

Denkend aan een carpacciowrap vroeg ik me af of dat ook lekker zou zijn met rosbief. Denken werd doen en doen werd een blijvertje. Heerlijk!

 

Dit heb je nodig per wrap:

1 eetlepel truffelmayonaise

50 gram rosbief

pijnboompitten

parmezaanse kaas

veldsla

peper en zout

Zo ga je te werk:

Smeer de wrap in met de truffelmayonaise.

Verdeel de rosbief over de mayonaise.

Dan wat peper en zout, de pijnboompitten en de parmezaanse kaas.

De veldsla maakt het af.

Rol de wraps strak op, steek 5 prikkertjes er in en snij ze in gelijke stukken.

Bewaar de wrap tot serveren in de koelkast.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *