Kleine koekjes

sinaasappel – pure chocolade havermoutkoekjes

Op een dag, met een flink baalmoment sleepte ik mijzelf naar de keuken. Ik had trek in koekjes. En aangezien ik op dat moment geen tarwe mocht eten, moest ik zelf aan de bak. Ik greep de havermout, de eieren, de rietsuiker en een zakje amandelmeel. Oh kijk… die reep pure chocolade maakt ze vast beter, dacht ik. Op zoek naar een zakje vanille suiker greep ik mis. Maar hè! Sinaasappelsuiker kan vast ook, dus dan die maar. Mijn humeur steeg, de weegschaal ook. Want oh oh oh… Wat daar uit de oven kwam! Het deed mij denken aan mijn favoriete snoepjes, die ik in mijn puberjaren in de kerk at. Zo lekker, die combinatie van sinaasappel en pure chocolade. Ook zonder dat tarwe vrije dieet zijn deze koekjes een absolute must-to-bake.

Dit heb je nodig voor ongeveer 25 koekjes:
25 gram Wajang op kamertemperatuur
100 gram rietsuiker
1 m ei
100 gram amadelmeel
75 gram havermout
snuf zout
100 gram pure chocolade, fijn gehakt
2 zakjes sinaasappelsuiker of rasp van één sinaasappel
3 gram bakpoeder

En verder:
Bakplaat bekleed met bakpapier
IJsbolletjesschep 3 cm doorsnee

Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter met de rietsuiker en de sinaasappelsuiker of -rasp en een snuf zout tot een egaal mengsel.
Voeg het ei toe en mix tot ook dit goed door elkaar zit.
Voeg dan het amandelmeel toe. Meng ook dit goed door elkaar.
Voeg de havermout toe en meng je ook dat goed erdoor.
Als laatste voeg je de fijngehakte pure chocolade toe en meng je ook dat er door.
Schep het koekjesdeeg, met de ijsbolletjeslepel op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar en krokant in de oven.
Leg de koekjes na het bakken op een rooster om af te koelen.

Wil je dit recept bewaren op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding.

2 gedachten over “sinaasappel – pure chocolade havermoutkoekjes

 1. Deze lijken mij ook super lekker .
  Als ik weer wat meer aan t bakken ga dan gaan die zekers in m’n koektrommel komen .
  En idd, ik herinner mij ook die snoepjes die ik in de kerk snoepte .
  En idd
  Ik proef ze in gedachten ook .

  Groetjes Hilda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *