Cupcakes·Geboorte

Gender reveal Ooievaarsnest cupcakes

Snel naar recept

Vroeger werden de kindjes door de ooievaar gebracht. Ondanks dat we dat al lang niet meer aan onze kinderen vertellen brengen we de ooievaar nog steeds in verband met geboorte en zwangerschap. Met een knipoog naar dit verhaal zijn deze Gender reveal Ooievaarsnest cupcakes ontstaan. Komen die paasei M&M’s even mooi van pas!

Ik wordt (weer) tante

Het idee voor deze cupcakes begon met niet één maar twee baby’s op komst in onze familie. Bijna gelijktijdig vielen er een aantal geboortekaartjes op de deurmat. En zo gingen mijn radartjes draaien en bedacht ik dat het leuk is om weer wat geboortetraktatie inspiratie met jullie te delen. In dit geval is het alleen geen geboortetraktatie maar een idee voor een gender reveal. Aan de buitenkant van de cupcake is niet te zien of er een jongen of meisje op komst is. Na de eerste hap weet iedereen het: Het is een jongen (of meisje). Overigens zijn deze cupcakes ook heel leuk als zwangerschapsaankondiging.

Waarom M&M eitjes?

Ergens is deze cupcake wel een bekend plaatje rond deze tijd van het jaar. Het is een simpele en leuke manier om cupcakes te decoreren rond de paasdagen en/of het voorjaar. De paaseitjes liggen volop in de winkels en deze M&M paaseitjes hebben het grote voordeel dat er geen papiertje om heen zit. Hierdoor zijn ze makkelijk in gebruik. Daarnaast hebben ze ook leuke pastelkleuren en niet de harde kleuren die we gewend zijn van M&M’s. Ze zijn er in verschillende smaken, voor deze cupcakes heb ik de choco versie gebruikt.

Alternatief voor de M&M’s

Deze cupcakes zijn natuurlijk super leuk om het hele jaar door te maken. Alleen liggen de paaseieren niet altijd in de winkel. Als je nu al weet dat je dit idee de komende tijd wil gebruiken dan kan alvast een voorraadje inslaan. Maar ja… Wat als je dan toch een ander idee gebruikt of ze toch niet nodig hebt? Gelukkig zijn ze het hele jaar door lekker. En wat als je dit idee tegenkomt en de eitjes niet in de winkel liggen? In dat geval kan je de chocolade eitjes vervangen door marsepein. Met witte, roze en blauwe marsepein is een kwestie van even goed doorkneden en de marsepein tot een ovaal / eitje vormen. Een ander alternatief zijn deze Anijskoekjes. Als je in dat recept de pure chocolade vervangt voor 50 gram witte chocolade en de crème een kleurtje geeft, zijn ook die koekjes een leuk idee voor een Gender Reveal party.

Koemelkvrij

Door het gebruik van de M&M paaseietjes zijn deze cupcakes niet volledig koemelkvrij. Is het voor jouw van belang om deze cupcakes koemelkvrij te maken vervang de paaseitjes dan door zelfgemaakt marsepein of fondant eitjes. Hou er verder rekening mee dat je ook de boter, room en chocolade moet controleren op de aanwezigheid van melk.

Wil je dit recept opslaan op Pinterst? Met onderstaande foto kun je het recept altijd makkelijk terug vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *