brood e.d.

Roombroodjes met speculoos en banaan

Snel naar recept

Oef! Eindelijk heb ik tijd gemaakt om het recept voor deze verrukkelijk lekkere roombroodjes met speculoos en banaan uit te werken. Inmiddels is het al een jaar geleden dat ik ze maakte. En ze zijn zo lekker! Maar al die tijd heb ik telkens een ander recept voorrang gegeven. Daar brengen we nu verandering in.

Een heerlijke combinatie

Soms gaat een jaar keihard voorbij. Dan vlieg je van de ene dag naar de andere. Misschien weet je dat er een recept voor roombroodjes met aardbeien en frambozen online staat? Zo niet… Ga daar dan ook eens kijken. Die zijn ook zo lekker. Tegelijkertijd met die broodjes, heb ik ook deze versie met speculoos en banaan gemaakt. En dat is dus echt al een jaar geleden! Deze versie vond ik zelf nog lekkerder. Speculoos, banaan en Zwitserse room: als je het aan mij vraagt is deze smaakcombinatie echt verrukkelijk lekker! Ik heb deze combinatie ook gebruikt voor deze lepelglaasjes. En ik kan me nog iets ermee herinneren maar dat recept heb ik nooit gedeeld.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto om het recept zo makkelijk mogelijk terug te kunnen vinden.

Roombroodjes vullen

Roombroodjes worden vaak gemaakt door een puntje open te snijden en het dan te vullen met banketbakkersroom. In dit recept laat ik je zien dat het ook anders kan namelijk door een putje te maken in het deeg en deze na het bakken te vullen. Dat ziet er ook heel mooi uit, vind ik zelf. Heb je liever de gewone manier, sla dan het stukje van het putje maken over en snijd de bollen na het afkoelen open om ze te vullen.

Koemelkvrij

Deze broodjes zijn door mij koemelkvrij gemaakt. Speculoos en koffiekoekjes zijn beide koemelkvrij, ideaal! In al mijn broodrecepten gebruik ik water en geen melk, hiermee hoef je dus geen rekening te houden. De broodjes zijn gevuld met Zwitserse room. Sinds wij koemelkvrij eten, maak ik Zwitserse room altijd met Soya Whipping, deze is het makkelijkst verkrijgbaar in de winkels. Let er wel op dat je het niet te lang doorkookt, daardoor kunnen er klontjes in de banketbakkersroom ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *