De geboorte van een klein hummeltje blijft een bijzonder moment in ons leven. Of het nu je eigen kindje is of een kindje van iemand anders: Het is een prachtig moment om zo’n klein babytje voor het eerst te ontmoeten. De tijd die na een geboorte volgt gaat gepaard met heel veel eerste momenten, mooie maar ook moeilijkere. Tussen al die momenten door is er dan ook nog een moment van kraamvisite. Die wil je natuurlijk wel iets lekkers geven en daar heb ik vandaag een lekker en leuk recept voor. Met een kleine wijziging in een basis meringue recept maak jij namelijk hele lekkere geboorte meringues met een lichte anijssmaak.
Makkelijk van te voren te maken
Het ideale aan deze geboorte meringues is dat je ze van te voren kan maken, mits je ze in een luchtdichte pot of trommel bewaard. Zo kan je ze zelf maken voor de geboorte van jullie kleine spruit en staat het alvast klaar voor als de kleine zich echt aandiend. Dat ze van te voren te maken zijn is ook makkelijk wanneer jullie gekozen hebben voor een babyborrel of een kraamfeest. Geen laatste moment stress, maar fijn alvast van te voren gemaakt. En ik hoef vast niet te zeggen dat ze ook goed cadeau gegeven kunnen worden, haha.
Allerlei geboorte muisjes
De geboorte meringues worden voor het bakken bestrooid met blauwe-witte of roze-witte geboortemuisjes. Maak je de meringues voor een gender reveal of baby shower dan kan je de muisjes ook mengen zodat je roze-blauw-witte muisjes krijgt. Toen ik zwanger was van Steven en Rosalie wisten wij het geslacht niet. Toch wilde ik voor de geboorte zelf iets maken. Daarom koos ik ervoor om de traktaties in de kleuren van de babykamer te maken. Elf jaar geleden waren allen de geboorte muisjes van de Ruijter op de markt. Nu kan je geboortemuisjes echter in allerlei kleuren bestellen. Ben je daar naar op zoek? Kijk dan een naar landgenootjes of stadsgenootjes. Deze muisjes smaken iets anders maar wel naar anijs.
Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Onderstaande afbeelding helpt je om dit artikel en het bijhorende recept makkelijk terug te vinden.
De onmisbarare stamps van Partycupcake
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Die toffe tekst ‘It’s a boy‘, is gemaakt met één van de prachtige stamps van Partycupcakes.nl. Deze stamp is ook te krijgen met de tekst ‘It’s a girl‘. Ik ben onwijs fan van deze stamps en gebruik ze heel regematig bij mijn recepten. Kijk maar eens naar dit recept voor geboorte chocolate chip koeken en dit recept voor geboorte melo cakes. Je maakt eenvoudig en snel tientallen decoraties door fondant (in een kleur naar keuze) uit te rollen, de stamp er in te drukken en daarna de afdruk uit te te steken met een passende ronde uitsteker. Na een nachtje drogen blijven de decoraties prachtig in vorm.
Koemelkvrij
Wil je dit recept koemelkvrij maken? Dat kan heel goed! Meringue is namelijk een mengsel van suiker en eiwit, daar komt dus geen melkrijk product aan te pas. De blauwe chocolade die ik je aan de onderkant van de meringues ziet bevat wel melk. Deze laag kan achterwege gelaten worden of door pure chocolade of vegan chocolade vervangen worden.
Geboorte meringues
Ingrediënten
- 105 gram eiwit (ci. 3 M eiwitten)
- 105 gram fijne kristalsuiker
- 25 gram water
- 50 gram poedersuiker
- 55 gram gestampte muisjes
- geboorte muisjes in een kleur naar keuze
- decoraties en chocolade naar keuze
Instructies
- Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
- Doe een stervormige spuitmond in een spuitzak. Hang de spuitzak in een hoogglas en vouw de rand van de spuitzak terug over het glas naar beneden.
- Maak de beslagkom en mixerhaken vetvrij met citroensap.
- Doe de kristalsuiker met het water in een pan en breng het aan de kook.
- Wanneer de suikersiroop een temperatuur van 116 graden heeft bereikt klop je het eiwit schuimig.
- Wanneer de suikersiroop een temperatuur van 121 graden heeft bereikt voeg je het in een dunne constante straal toe aan het schuimige eiwit. Zorg dat je ondertussen blijft mixen op een lage stand.
- Na het toevoegen van de suikersiroop klop je door tot de meringue zachte pieken heeft. (dit houd in dat het al dikker is maar nog wel wat in mag zakken)
- Zet de mixer even uit en voeg de poedersuiker in één keer toe.
- Mix nu tot een stijve meringue. De meringue is klaar als je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat er iets gebeurd.
- Zeeft de gestampte muisjes boven de meringue en spatel het voorzichtig door.
- Doe de meringue in de spuitzak.
- Spuit de meringues op met kleine kort draaiende, terugtrekkende bewegingen.
- Bestrooi met muisjes.
- Droog de meringues in het midden van de oven op 80 graden voor ongeveer twee en half uur. De meringues zijn klaar als ze los op het bakpapier liggen.
- Laat de meringues goed afkoelen.
- Decoreer de meringues met decoratie naar keuze.