Geboorte·Kleine zoete verleidingen

Geboorte meringues

Snel naar recept

De geboorte van een klein hummeltje blijft een bijzonder moment in ons leven. Of het nu je eigen kindje is of een kindje van iemand anders: Het is een prachtig moment om zo’n klein babytje voor het eerst te ontmoeten. De tijd die na een geboorte volgt gaat gepaard met heel veel eerste momenten, mooie maar ook moeilijkere. Tussen al die momenten door is er dan ook nog een moment van kraamvisite. Die wil je natuurlijk wel iets lekkers geven en daar heb ik vandaag een lekker en leuk recept voor. Met een kleine wijziging in een basis meringue recept maak jij namelijk hele lekkere geboorte meringues met een lichte anijssmaak.

Makkelijk van te voren te maken

Het ideale aan deze geboorte meringues is dat je ze van te voren kan maken, mits je ze in een luchtdichte pot of trommel bewaard. Zo kan je ze zelf maken voor de geboorte van jullie kleine spruit en staat het alvast klaar voor als de kleine zich echt aandiend. Dat ze van te voren te maken zijn is ook makkelijk wanneer jullie gekozen hebben voor een babyborrel of een kraamfeest. Geen laatste moment stress, maar fijn alvast van te voren gemaakt. En ik hoef vast niet te zeggen dat ze ook goed cadeau gegeven kunnen worden, haha.

Allerlei geboorte muisjes

De geboorte meringues worden voor het bakken bestrooid met blauwe-witte of roze-witte geboortemuisjes. Maak je de meringues voor een gender reveal of baby shower dan kan je de muisjes ook mengen zodat je roze-blauw-witte muisjes krijgt. Toen ik zwanger was van Steven en Rosalie wisten wij het geslacht niet. Toch wilde ik voor de geboorte zelf iets maken. Daarom koos ik ervoor om de traktaties in de kleuren van de babykamer te maken. Elf jaar geleden waren allen de geboorte muisjes van de Ruijter op de markt. Nu kan je geboortemuisjes echter in allerlei kleuren bestellen. Ben je daar naar op zoek? Kijk dan een naar landgenootjes of stadsgenootjes. Deze muisjes smaken iets anders maar wel naar anijs.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Onderstaande afbeelding helpt je om dit artikel en het bijhorende recept makkelijk terug te vinden.

De onmisbarare stamps van Partycupcake

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Die toffe tekst ‘It’s a boy‘, is gemaakt met één van de prachtige stamps van Partycupcakes.nl. Deze stamp is ook te krijgen met de tekst ‘It’s a girl‘. Ik ben onwijs fan van deze stamps en gebruik ze heel regematig bij mijn recepten. Kijk maar eens naar dit recept voor geboorte chocolate chip koeken en dit recept voor geboorte melo cakes. Je maakt eenvoudig en snel tientallen decoraties door fondant (in een kleur naar keuze) uit te rollen, de stamp er in te drukken en daarna de afdruk uit te te steken met een passende ronde uitsteker. Na een nachtje drogen blijven de decoraties prachtig in vorm.

Koemelkvrij

Wil je dit recept koemelkvrij maken? Dat kan heel goed! Meringue is namelijk een mengsel van suiker en eiwit, daar komt dus geen melkrijk product aan te pas. De blauwe chocolade die ik je aan de onderkant van de meringues ziet bevat wel melk. Deze laag kan achterwege gelaten worden of door pure chocolade of vegan chocolade vervangen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *