Taarten

No bake Sinaasappel – aardbeientaart

Snel naar recept

Zonniger dan dit gaat het niet worden! Ik deed een vreugdedansje na het vastleggen van deze No bake Sinaasappel – Aardbeientaart. Dat is net zo smaakvol en kleurrijk als het klinkt! Echt een verrukkelijke taart om op een zomerse dag te serveren aan visite, als dessert of gewoon om te vieren dat het vandaag is.

Tijd voor nummer drie!

Inmiddels is dit het derde recept in de serie “No bake taarten’. Na de lemon-meringue en een no bake appeltaart is het nu tijd voor een heerlijke sinaasappel- aardbeientaart. Natuurlijk waren de twee vorige taarten al heerlijk, maar als je het aan mij vraagt is dit er zeker één die je moet maken. Deze taart is echt verrukkelijk lekker! En ook snel klaar door het gebruik van een kant en klare gebaksbodem, dat is iets wat we maar wat graag hebben tijdens warme zomerdagen. Al kan het op andere dagen uiteraard ook fijn zijn. Wat ook fijn is, is dat de oven uit kan blijven. Niemand zit met warme dagen te wachten op een draaiende oven, toch?

Lust jij madeliefjes?

Sinds begin van het jaar zijn wij verzot op sinaasappelbanketbakkersroom. En dat is ook voor deze taart de belangrijkste vulling. Daarnaast zit er ook een laagje aardbeienjam verstopt onder de sinaasappelbanketbakkersroom. De overdaad aan verse aardbeien en stukjes sinaasappel, in combinatie met de net geplukte madeliefjes maken deze taart een lust voor het oog. Wist jij dat je madeliefjes kunt eten? Proef er maar eens één! En als je daar echt niet aan moet denken, leg ze dan wel even op de taart om hem zo dat zonnige zomerse extraatje te geven.

Wil je dit recept bewaren en later maken? Sla onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden op.

Koemelkvrij

Dit recept is door mij koemelkvrij gemaakt. Hiervoor gebruik ik soyaroom in plaats van melk. Ik ben namelijk geen fan van plantaardige melk, waardoor ik soyaroom gebruik. Helaas is ook dit niet de ideale vervanger. Door het koken van de banketbakkersroom kunnen er, tijdens het afkoelen ‘brokjes’ in de room ontstaan. Ik ben er nog niet helemaal achter waar dit vandaan komt en doe hard mijn best om de oorzaak hiervan te achterhalen. Ze zijn er namelijk lang niet altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *