Vandaag is het de tweede woensdag van de maand en dat betekend dat er weer een recept online komt dat je ook met kinderen kunt maken. Op deze woensdag delen we een recept met een ‘verhaal’…
Vrijdag is bij ons ‘uitslaapdag’, omdat Steven (nog) niet naar school hoeft staat er geen wekker. Het is altijd de vraag wie er eerder wakker is: Steven of ik. De dag dat wij deze taart maakten was Steven het. Hij stapte om 8 uur onze slaapkamer binnen. Ik was net wakker aan het worden. Hij viel gelijk met de deur in huis: Mama… Je moet vandaag echt een bananentaart voor mij maken! Ik voel me echt niet lekker! Ik dacht dat hij nog minstens zo slaperig was als ik. Bananentaart als je niet lekker bent? Hoe komt hij er op? Maar hij hield voet bij stuk: Er moest een bananentaart komen omdat hij niet lekker was. Later begreep ik van hem dat de moeder van Peppa Big ook een bananentaart maakt voor Peppa als ze zich niet zo lekker voelt. Nou die bananentaart is er gekomen. Of hij zich echt niet lekker voelde betwijfel ik tot de dag van vandaag 😉 Hij kroop die ochtend in ieder geval nog even bij mij in het grote bed. Ik vroeg wat voor bananentaart het moest worden. Nou dat wist hij wel! Cake met chocoladestukjes, stukjes banaan, bananenpudding en een beetje slagroom. Een uurtje of 2 later stonden we samen in de keuken. We bakten de cake, maakten de bananenpudding en klopten de slagroom stijf. Het hele weekend hebben wij gesmuld van zijn taart en omdat het teveel voor ons was heeft Steven ook nog uitgedeeld aan zijn vriendjes in de straat. En maandag moest er echt een stukje mee naar school voor de juf.
Dit heb je nodig voor een taart van 24 cm doorsnee – 12/16 stukjes:
Voor de cake:
150 gram suiker
150 gram roomboter
3 M eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
beetje citroenrasp
75 gram pure chocolade druppels
Voor de pudding en decoratie:
3 bananen
1 pakje kloppudding banaan
500 ml melk
375 ml slagroom
1/2 zakje klop-fix
2 zakjes vanillesuiker
eventueel poedersuiker
chocoladereep puur
En verder:
springvorm 24 cm doorsnee
bakpapier
kaasschaaf
spuitzak met gekarteld spuitmondje
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Boter de rand licht in en bestrooi hem licht met bloem.
Mix de roomboter met de suiker en de citroenrasp in ongeveer 10 minuten licht en luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe en mix het steeds goed door.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout boven de kom en spatel deze er voorzichtig door.
Schud de chocolade druppels om met een theelepel bloem. Spatel ze daarna door het beslag.
Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar.
Verwijder de rand van de springvorm na ongeveer 5 minuten. Leg de cake op zijn kop op een cakerooster om af te laten koelen.
Laat de cake volledig af koelen.
Bekleed de springvorm opnieuw bakpapier. Bekleed deze keer ook de zijkanten van de vorm.
Leg de cakeplak in de springvorm.
Snij 2 bananen in dunne plakjes.
Verdeel de bananenplakjes over de cake.
Klop 250 gram slagroom stijf.
Meng de kloppudding met 500 ml melk. Mix het in ongeveer 1 minuut luchtig.
Voeg de stijfgeklopte slagroom er aan toe en roer het door elkaar tot het goed gemengd is.
Giet de bananenpudding in de vorm.
Laat het ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Klop de overige slagroom met een half zakje klop-fix, 2 zakjes vanille suiker en eventueel wat poedersuiker stijf.
Doe de slagroom in de spuitzak en spuit 16 kleine toefjes op de taart.
Leg de chocoladereep met de gladde kant naar boven op het aanrechtblad.
Schaaf met de kaasschaaf chocoladerasp van de reep.
Verdeel de chocoladerasp over de slagroom toeven.
Snij de laatste banaan in 8 wat dikkere plakken.
Breek 8 stukjes van de chocoladereep af.
Garneer de taart met om en om een plakje banaan en een stukje chocolade.
Bewaar de taart tot serveren in de koelkast.
Ohh, deze taart lijkt me lekker en daarbij super makkelijk .
Ik zeg net tegen mn man , ik heb helemaal geen taart , en anders altijd op de Biddag.
( ik zou wel elke dag taart lusten , maar nu dan maar gewoon t weekend .)
De taart ziet er super uit .
groet van Hilda
Oh wat grappig om dat te horen! Iedereen zo zijn eigen gewoontes, hé. Wij eten echt heel weinig taart. Zelfs op zondag niet 😀 Al bak ik nog ze graag en zo vaak, ik vind het zo jammer dat het na het weekend allemaal overblijft. (En ik er vaak alleen voor zit… 😉 )
Hoi, wat een leuk recept. Ik ben het vandaag aan het maken voor mijn verjaardag. Eén opmerking: cake moet volgens mij langer dan 25 minuten bakken. In de meeste recepten staat 60 minuten. Bij mij was de cake na 25 minuten nog lang niet gaar. Bedank, groetjes Marieke
Ha Marieke,
Wat leuk om te horen dat je dit recept gemaakt heb. Het klopt inderdaad dat er in de meeste recepten 60 minuten voor een cake gerekend waren. Dat zijn recepten op basis van 4 of 5 eieren (dus is het totale gewicht van het cakebeslag hoger) en ze worden gebakken in een cakevorm die smaller en hoger is. Door het gebruik van de springvorm en het mindere beslag is de baktijd echt korter 😉 Met een uur in de oven zou deze cake droog en wellicht zelfs hard zijn. Het kan wel zijn dat jouw oven een langere baktijd nodig heeft. Elke oven is namelijk anders.
Groetjes,
Adriënne