Kerst·Taarten

Pepermunt Slagroomtruffel taart

Snel naar recept
Pepermunt is één van de warme winterse smaken waar ik eigenlijk nog nooit iets mee gemaakt heb. Toen er in de Foodybox Herfst van PR-Bureau ‘Kroon op het werk’, een pakje Wilhelmina Pepermunt zat twijfelde ik. Maak ik er een kerstrecept of een Koningsdag recept mee? Na wat proberen en bedenken kwam ik op het idee van een slagroomtruffeltaart met pepermunt en vers rood fruit. Daarmee werd het een prachtige taart die heel goed bij de kerst past.

Want prachtig vond ik hem zelf zeker! Het is zo fijn als iets in het echt net zo mooi en aantrekkelijk er uitziet dan het plaatje in mijn hoofd. Ik vind het dan ook heerlijk om even mijn volle aandacht op iets als taartdecoratie te richten. Decoreren is dan wel één van de laatste, maar zeker ook één van de leukste stappen. Wat vind jij het allerleukste aan het bakken?

De Foodybox

Je las het net al in de tekst hierboven: De foodybox. Af en toe krijg ik vragen over die box en daarom is het goed om daar even wat uitleg over te geven. Ik krijg 4x per jaar een box met producten opgestuurd van een PR-Bureau. In dit geval is het PR-Bureau ‘Kroon op het werk’. Een PR-bureau is de verbinde schakel tussen een merk en de blogger. De blogger is op zijn beurt weer de verbindende schakel naar de consument. Want het krijgen van zo’n box is natuurlijk niet alleen maar leuk. Daar zeg ik niet alleen maar ‘dankjewel’ tegen. Het is ook de bedoeling dat ik iets met de producten in de box maak. Hoe zonde zou het zijn als ik dat niet zou doen?

Passend bij Bakkriebels

Toch is het niet zo dat ik met alles uit de foodybox recepten voor op Bakkriebels maak. Naast dat de blog dan alleen nog maar Foodybox recepten zou bevatten, passen ook een groot aantal artikelen uit de box niet in het Bakkriebels concept. Met Bakkriebels heb ik de zoete hobby bakker voor ogen. Iemand die een lekkere maaltijd zoekt komt niet op Bakkriebels uit. Gelukkig zitten er in iedere box ook producten die wel passend zijn. Kijk maar eens naar de Limoncello Cream Meringue cake. Of het recept voor de Krokant anijsbiscuit met jam en verse aardbeien. Aangezien ook pepermunt vaak met zoet gecombineerd wordt, past ook een recept met Wilhelmina Pepermunt op Bakkriebels.

Wilhelmina Pepermunt

Ik weet niet hoe het met jullie is maar als ik voor een favoriete pepermunt moet kiezen, dan ga ik voor Wilhelmina Pepermunt. Van jongs af aan vind ik King, en zeker de extra strong of de DF pepermunten lang zo lekker niet als deze. Het was dan ook zeker geen straf om hier een recept mee te mogen bedenken. Omdat Pepermunt een hele nieuwe smaak is waar ik mee aan de gang ging in een zoet recept, was het even zoeken naar wat ik er mee kon. Fijnmalen, hakken, oplossen? Ik probeerde het allemaal en maakte er deze fantastische taart mee.

Slagroomtruffel

Het recept voor de enige echte en allerlekkerste slagroomtruffels staat al heel lang online. Hou jij nu niet van pepermunt, dan kan je het recept voor die truffels gebruiken in deze taart. Je hebt dat recept x3 nodig voor één taart. Zelf koos ik er dus voor om vulling van de slagroomtruffel met Wilhelmina pepermunt te maken. Omdat de pepermuntsmaak nog wat zwak was voegde ik ook pepermunt smaakstof toe

Pepermunt smaakstof

De smaakstof die ik gebruikte is een geconcetreerde smaaktstof op basis van olie. Je kunt natuurlijk ook een ander merk smaaktstof gebruiken. Per merk is het verschillend hoeveel smaakstof je nodig hebt om een goede pepermuntsmaak aan de vulling te geven. Ik had een klassieke fout 😉 Er moest nog een klein beetje bij en toen schoot ik uit. Flesje leeg en natuurlijk niet meer terug te halen. De buurvrouw vond het niet erg. Zelf was ik enorm verbaasd dat zelfs mijn schone vaat nog een luchtje had 😉

Koemelkvrij

Het recept voor deze taart is niet koemelkvrij. Ik heb de taart dan ook niet zelf geproefd en gegeten. Wil je deze taart maken voor iemand die een koemelkvrijdieet volgt? Denk er dan nog eens goed over na. Het is voor mij nog niet mogelijk om je te helpen aan een goede vervanger voor de, in dit recept gebruikte, slagroom. Heb jij deze kennis zelf wel dan kan je dit recept naar eigen idee aanpassen.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto om op ste slaan op één van je Pinterest borden. Zo heb je het recept altijd bij de hand.

2 gedachten over “Pepermunt Slagroomtruffel taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *