Taartvulling

Lemon curd

Hou jij van fris, fruitig en licht zuur? Ik eigenlijk helemaal niet. Fris en fruitig wel maar zuur vind ik iets minder geslaagd. Toch maak ik ook wel eens iets wat niet helemaal mijn smaak is. Als dat dan vervolgens best wel blijkt mee te vallen (qua smaak) dan denk ik: Oké, die mag er bij! Deze lemon curd is er daar eentje van. Zelf ben ik er niet zo een heel erge liefhebber van. Ik weet echter dat er heel veel mensen zijn die dit heerlijk vinden! Toen ik na het maken van de citroensuiker nog wat citroenen overhad bedacht ik dat het er dan toch echt maar eens van moest komen en ging ik aan de slag voor een niet zo hele zure lemon curd, zodat ik hem zelf ook zou lusten 😀 En jawel: Hij lukte! In tegenstelling tot mijn eerste poging die veel te dun bleef en ook nog eens heel erg zuur was.

Dit heb je nodig:

3 citroenen

175 gram suiker

2 eieren

125 gram roomboter

En verder:

2 pannetjes die precies in elkaar passen

zester

citruspers

zeef

bakje

Zo ga je te werk:

Boen de citroenen goed schoon.

Rasp de schil van 2 citroenen.

Pers de citroenen uit.

Zeef en weeg hier 130 gram citroensap van af.

Doe water in een pannetje en breng dit aan de kook. Zodra het kookt zet je de hittebron zo laag mogelijk.

In de andere pan doe je de roomboter, suiker, citroenrasp en citroensap. Zet deze pan op de pan met het kokende water zodat je de lemon curd au-bain-marie kan maken.

Laat dit mengsel rustig opwarmen tot de boter gesmolten is.

Klop de eieren los is een bakje en voeg dit, al roerend met een garde, toe aan de pan met het citroenmengsel.

Roer de eieren goed door het mengsel.

Breng het mengsel al roerend aan de kook.

Laat het mengsel ongeveer 20 minuten inkoken, blijf al die tijd roeren, tot het ongeveer zo dik is als yoghurt.

Schakel de hittebron uit.

Haal de lemon curd uit de pan en doe het over in een schone schaal.

Dek het af met een laagje folie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Bewaar de lemon curd na afkoelen in de koelkast.

Tip:

Hou goed in de gaten dat het water in de onderste pan niet teveel verdampt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *