Gebak en Tartelettes

Peer-Hazelnoot tartelette

Snel naar recept
Toen Jasper in februari jarig was en zijn collega’s trakteerde was deze peer – hazelnoot tartelette één van de zes verschillende tartelettes die ik maakte. In tegenstelling tot de andere vijf tartelettes heb ik deze geproefd. En hij is waanzinnig! Echt geloof me maar. Het maken kost je misschien meer tijd dan een hazelnootschuimtaart. Toch is iedere hap het waard. De tartelette bestaat uit een fijne knapperige tartelette bodem die gevuld is met gecarmeliseerde peren. Op het taartje een laag hazelnootbavarois die overgoten is met een caramelsaus. Dit taartje is genieten met een hoofdletter.

En dan overdrijf ik niet. Ik hou heel erg van hazelnoot maar combineer het vaak met chocolade. Peer is echter ook heel geschikt om te combineren met hazelnoot. Door de peer te carameliseren wordt het welliswaar een wat zoeter taartje maar dat is juist waar ik van hou.

Tijdens het maken van alle tartelettes was ik trouwens nog behoorlijk gefrustreerd. Overal zie ik prachtige strakke tartelettes langs komen. Bij mij mislukte het keer op keer. Ten einde raad besloot ik om de bakringen niet in te vetten. Dat ging behoorlijk tegen mijn bakinstinkt in. Toch deed ik het… en met succes! Nu vervormde het deeg niet meer zo erg tijdens het bakken. En toch kwamen ze nog heel goed los van het vormpje. Yes! Daar heb ik natuurlijk een vreugdedansje op gedaan.

Waar ik mij ook op verkeken had was het slinken van de peer. En de hoeveelheid die in de tartelettes ging. Ik begon 4 peren te schillen en carameliseerde ze. Tijdens het vullen van de tartelettes kwam ik er echter achter dat ik maar voor 8 tartelettes genoeg vulling had in plaats van voor 12. Gelukkig had ik meer peren in huis en was de vulling zo bij gemaakt. Het was een beetje jammer van de extra tijd die het mij koste maar gelukkig is het geen onoverkomelijk probleem. In het recept heb ik het uiteraard gelijk aangepast voor jullie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding en vind het recept makkelijk terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *